Acasă Actualitate Timișenii pică pe capete la examenul pentru permis auto

Timișenii pică pe capete la examenul pentru permis auto

DISTRIBUIȚI

Calitatea pregătirii candidaților pentru obținerea permisului de conducere dinTimiș pare să lase tot mai mult de dorit. Aceștia pică pe capete la examenul pentru obținerea documentului care le permite să conducă pe drumurile publice. Jumătate din cei care susțin proba teoretică pică, iar din cei care trec de această etapă, altă jumătate pică și ”la oraș”.

Datele oficiale arată că un număr de 21.265 de persoane au încercat să devină șoferi cu acte. Din păcate, la proba teoretică, prima, mai mult de jumătate dintre candidați au picat: 9.307 (43,7%) au trecut, 11,958 de candidați (56,4%) au picat. Dar, problema e și mai mare, dintre cei care au trecut de teorie, o altă jumătate pică la proba practică. Mai precis, sunt 1.473 de candidați au intrat ”la oraș”, dintre aceștia 8.121 (46,4%) pică, doar 9.352 (53,7%) trec proba practică.

Prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, șeful instituției care are în subordine Permisele, spune că sunt mari probleme cu personalul la această instituție.

”De precizat că ne confruntăm cu un deficit semnificativ de personal în cadrul serviciului de permise și înmatriculări de o lungă perioadă de timp. Din cele 32 de posturi ocupate, precizez că 9 lucrători nu își desfășoară faptic activitatea în cadrul serviciului, întrucât sunt puși la dispoziție în alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, sunt în concediu de îngrijire copil și 2 sunt declarați apt limitat și nu pot desfășura activități de ghișeu sau examinare auto”; spune Ritivoiu.

Comentarii

comentarii