Acasă Actualitate Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii începe în weekend cu 130...

Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii începe în weekend cu 130 de evenimente

DISTRIBUIȚI

Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii începe cu un weekend intens. Peste 130 de evenimente distribuite în întregul oraș: spectacole memorabile, artă curajoasă, idei care deschid lumea, vizitatori din Europa. Și TU. În primul rând! Ne vedem vineri, 17 februarie, de la ora 18:00, în Piața Unirii, să sărbătorim împreună!

”Când vine vorba despre Timișoara, lumea cade de acord că este un oraș Altfel. Altfel adică deschis, curajos și divers. Un oraș care nu s-a sfiit să fie contra-curent, devenind, în momentele de grație, curent în sine. Un oraș care nu s-a rușinat de contra-cultură, ba chiar a înțeles că multiculturalitatea nu este un termen care se aplică doar la etnii și confesiuni.
Când Timișoara a devenit confortabilă, mulțumită de sine și conformistă în discurs, a stagnat.
Odată cu titlul, dar și cu Deschiderea, vrem ca Timișoara să-și sărbătorească și regăsească acest spirit. De fapt, să demonstrăm că și l-a regăsit în ultimii ani. Că are curaj și deschidere, că este, așa cum a fost și acum mai bine 100 de ani, o gazdă bună pentru experiment și colaborare, fie că vorbim despre arte, tehnologie, arhitectură, educație sau, în general, cultură.”, este mesajul ACCE 2023.

În februarie, Timișoara își reconfirmă vocația de gazdă a artelor într-un moment de sincronizare cu bienalele și muzeele importante din Europa și nu numai. O suită-eveniment de expoziții pune în lumină vecinătăți și comunități diverse, pornind din centrul fizic și simbolic Victoriei-Libertății-Unirii către cartiere. Ritmul și traseul îl alegeți voi: de la retrospective care parcurg zeci de ani de creație la priviri grăbite către viitor.

Comentarii

comentarii