Acasă Actualitate Timișoara 89 – salvarea celor fără adăpost: 5 case, 7 dormitoare,  56...

Timișoara 89 – salvarea celor fără adăpost: 5 case, 7 dormitoare,  56 locuri de cazare 

DISTRIBUIȚI

Vineri 10 iunie, de la ora 19.00, Fundația Timișoara 89, strada Martir Gogu Opre nr. 24, a organizat manifestarea culturală tradițională intitulată Retrospectiva anuală a Fundației și expoziția de etnosculptură “Coloane”, autor sculptorul M.C Donici.

Cu acest prilej, a fost acordată și diploma Meritul umanitar activistului social Valeriu Nicolae.

Petru Ilieșu, președintele Fundației Timișoara 89, a spus că, în 2021, principala preocupare a fost creșterea capacității de cazare în complexul social Arhipelag, centrul pentru persoane care au rămas fără adăpost. Programul are ca generic sloganul “O casă pentru fiecare!”.

Până acum au fost construite 5 case cu 7 dormitoare și 56 locuri de cazare, 45 fiind acreditate.

O preocupare permanentă a fost distribuirea de ajutoare atât pentru persoane individuale, càt și pentru organizatii neguvernamentale sau instituții sociale, în mod special, oferirea de ajutoare pentru copii in familii defavorizate.

Din iunie 2021, până în iunie 2022, au fost desfășurate o serie de activități culturale, dintre care amintim festivitatea anuală prilejuită de ziua fundației, ce a beneficiat de colaborarea asociației culturale Arte Factum, când a avut loc excepționalul spectacol Dostroievski Bar, iar în 2022, lansarea cărții Țigan țăndări a unuia dintre cei mai importanți activiști sociali  Valeriu Nicolae.

Ilieșu a atras atenția că fără sprijinul administrației locale și a unor sponsori, fundația Timișoara 89 nu ar putea funcționa. De aceea el a mulțumit tuturor.

Parteneri: Primăria Timișoara prin Direcția de Asistență Socială, Spitalul Județean și Spitalul Municipal, UVT  prin Facultatea de Asistență Socială, azilul de noapte Pater Jordan, cantina socială, spitalele de psihiatrie din Timiș, asociația Generația tânără

Sponsorii și partenerii locali și străini U-ASSIST Suedia, Roemenehilfe Olanda, clubul Rotary Timișoara, cluburi Lions, Rotaract, Hilfe fur kinder, diverși sponsori privați din Elveția și Germania.

“Mulțumesc colegilor și prietenilor care m-au ajutat. Sperăm că la următoarea întâlnire să inaugurăm o nouă casă, parcul din curtea interioară, să putem găzdui mai multe persoane rămase fără adăpost”, a fost mesajul lui Petru Ilieșu.

Comentarii

comentarii