Acasă Actualitate Timișoara a fost trei zile capitala mondială a inventicii și inovației. Unde...

Timișoara a fost trei zile capitala mondială a inventicii și inovației. Unde a ajuns marele premiu?

DISTRIBUIȚI

Timișoara a fost timp de trei zile capitala inventicii și inovației. La Palatul Administrativ al Consiliului Județean Timiș, s-a desfășurat cea de a 10-a ediție a Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia” Timișoara încheiat la sfârșitul săptămânii.

Universitatea de Științele Vieții “Regele Mihai I” din Timișoara, în parteneriat cu Societatea Inventatorilor din Banat, Consiliul Judeţean Timiş și QUB TV, a organizat un eveniment spectaculos la care au participat inventatori și cercetători din țară și din străinătate, universități, institute de cercetare, antreprenori, persoane fizice, elevi, studenți și doctoranzi.

Au fost înscrise 280 de produse ale cercetării (brevete, cereri de brevet, mărci, proiecte) naționale și internaționale.

Jurizarea exponatelor s-a realizat pe parcursul a două zile.

În premieră, vineri, invitați din diverse domenii ale inventicii naționale și internaționale au participat la Masa rotundă cu tema ”Amintiri despre viitor”, un proiect pe care participanții l-au susținut și la ediția anterioară.

 Sâmbătă, 15 iunie 2024, ora 12:00, a avut loc un moment mult așteptat, decernarea medaliilor și a premiilor speciale.

“Am privit cu admirație inestimabilele creații ale minții și dăruirii umane. Au fost trei zile pline de emoție, entuziasm, curiozitate și bucurie! A fost celebrată inventica și am participat cu toții la o sărbătoare a creativității, acest proces complex, intuitiv și spontan al cărui element cheie este omul! Suntem onorați să fim noi, Universitatea de Științele Vieții ”Regele Mihai I” din Timișoara, organizatorii unui eveniment emblematic pentru orașul Timișoara, un eveniment care demonstrează că rezultatul colaborării reprezintă un flux permanent și reciproc de noutate și progres”, a precizat dna prof.univ.dr. Narcisa Mederle, președintele Salonului Internațional de invenții și inovații “Traian Vuia” din Timișoara.

Marele premiu al Salonului internațional de invenții și inovații ”Traian Vuia” Timișoara a fost decernat Romvac Company S.A. București pentru activitatea de cercetare și inovare în domeniul medicinei veterinare și umane. ”A cerceta înseamnă a vedea ceea ce a văzut toată lumea și a gândi într-un mod în care nimeni nu a gândit.” este mesajul organizatorilor.

Comentarii

comentarii