Acasă Actualitate Timișoara a primit, în a doua zi de Crăciun, primele două autobuze...

Timișoara a primit, în a doua zi de Crăciun, primele două autobuze electrice

DISTRIBUIȚI

Pe 26 decembrie, la Timișoara au ajuns primele două autobuze electrice produse de turcii de la Karsan, achiziționate cu fonduri europene printr-un parteneriat mai vechi al primăriei cu Ministerul Dezvoltării. Potrivit primarului Dominic Fritz, în următoarea perioadă vor mai ajunge și altele două. În total, Timișoara va primi 44 de astfel de vehicule.

Cu două săptămâni în urmă, tot primarul Dominic Fritz anunțase că, spre deosebire de tradiționalele mijloace de transport în comun, colorate alb-violet sau negru-violet (în cazul noilor tramvaie Bozankaya), autobuzele Karsan vor fi vopsite într-o combinație galben-negru-alb. Acum, edilul-șef a anunțat recepționarea primelor două luni seară, tot printr-o postare pe rețelele de socializare:

„Primele două autobuze au ajuns în seara asta la Timișoara. Încă două sunt pe drum și le așteptăm să ajungă în câteva zile. În ianuarie urmează probe și verificări tehnice, instruirea personalului, recepția și înmatricularea autobuzelor. Dacă nu sunt probleme tehnice, din februarie, vom putea circula cu ele.

În total, sunt 44 de autobuze electrice cumpărate prin fonduri europene, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Cu fonduri europene schimbăm toată flota de transport public: 150 de autobuze electrice, tramvaie și troleibuze. Mișcăm Timișoara. Împreună. P.S. Le mulțumesc colegilor din Primărie și de la STPT care au venit în după masa asta la lucru, pentru a prelua autobuzele”.

Comentarii

comentarii