Acasă Editorial Timișoara, al doilea Napoli al Europei?

Timișoara, al doilea Napoli al Europei?

3904
DISTRIBUIȚI

Cine nu-și amintește despre mizeria, șobolanii, gunoaiele neridicate de săptămâni de zile, pentru care, în urmă cu numai câțiva ani, italienii din Napoli aveau să iasă pe străzi, revoltați, pentru că municipalitatea nu mai era interesată de curățenia superbului oraș? Depozitele uriașe de gunoaie, declanșarea unor boli, revolta mamelor cu micuți în brațe, a studenților, a ong-urilor, cu ”chiu și vai”, alături de televiziunile italiene, au reușit, în urma unei campanii europene mass – media să ”forțeze” mâna administrației corupte din Napoli (în combinație cu firmele mafiote de salubrizare) pentru curățarea orașului, și s-a făcut curat.

Timișoara, mai exact Primăria Timișoara nu va mai avea, așa cum s-a anunțat, contract cu RETIM, din 5 august. Ceea ce nu s-a spus este cuantumul datoriei pe care Primăria Timișoara o are către RETIM: 1,6 MILIOEANE EURO! Euro, NU lei! La o așa datorie, RETIM, care are ca acționar, cu jumătate din procente, chiar Consiliul Local Timișoara, prin conducerea sa, nu poate decât să fie șocat de colaborare. În CA al RETIM sunt trei reprezentanți ai primăriei, între care ”minunea” de Sanda Greblă, o mare ”expertă” în domeniul salubrizării, nu-i așa? O parte importantă a activității în interesul Timișoarei nu era cuprinsă în contract, cum ar fi: spălatul străzilor înainte de 1 iunie, sau adunatul suplimentar al depozitelor clandestine, formate prin neglijența și obrăznicia unei părți a populației. Toate activitățile realizate suplimentar contractului se executau printr-o comandă, ca în orice relație economică. Acestea însă, nu se mai plăteau… Degeaba ”plângeam” că este praf, că orașul nu este curat, Primăria Timișoara nu cerea RETIM-ului spălarea străzilor, iar noi ne revoltam împotriva RETIM-ului. Creșterea cazurilor de alergii se regăsește și în aceste detalii.

În fața unei astfel de datorii, firesc, ce companie ar mai executa lucrări de curățenie, întreținere a unui oraș în care banii publici se risipesc pe ”inutilități publice”?

Cum este posibil ca Timișoara, al doilea oraș ce diseminează taxe și impozite bugetului public din România, să nu mai aibă bani? Cum este posibil ca Primăria Timișoara să nu-și plătească datoriile către firmele ce execută lucrări în beneficiul orașului? Cum este posibil ca Timișoara, locul în care bănățenii stau la coadă, la începutul fiecărui an pentru a-și plăti impozitele, să aibă, cu mare chin, banii de salarii? Pentru ce au fost angajați atâția incompetenți și incompetente, vreo 70, doar de anul trecut, doar ca să-și plimbe, pe coridoarele primăriei, rochiile tip furou și pantaloni tip ciorapi, în schimbul atmosferei lingușitoare și perverse?

Timișoara este gata de festivaluri, concerte asurzitoare, gata să arunce sute de mii de euro pentru niște isterii ”de capitală”, de care, din păcate, persoane foarte apropiate domnului Robu nu sunt străine!

Timișorenii aproape că nu știu ce de 3 august este Ziua Timișoarei?!

Timișorenii nu primesc campanii inteligente, educative și informative. Timișorenii primesc, în schimb, otravă: din aer, din sol, prin poluare chimică, cu praf, dar și sonoră. Campaniile făcute de cluburile de servicii sociale au fost oprite de domnul Robu. Ultima, ”Timișoara curată te roagă: nu arunca țigările pe jos!” . Acum, este plin de țigări!

Primarul Robu ne îndeamnă să ne mutăm din oraș! Hei, asta este bună! Ba, stăm aici și schimbăm lumea. Începem cu…. administrația locală!

Comentarii

comentarii