Acasă Actualitate Timişoara are nevoie de încă cinci poduri noi. Primul va fi construit...

Timişoara are nevoie de încă cinci poduri noi. Primul va fi construit în prelungirea pasajului Jiul

122
DISTRIBUIȚI

pod jiuluiTraficul rutier din Timişoara are mult de suferit pentru că legăturile dintre nordul şi sudul oraşului sunt încă insuficiente, iar singura soluţie pentru crearea unor astfel de conexiuni care ar rezolva problema este construirea de noi poduri peste Bega.
Primarul Nicolae Robu a susţinut de mai mult timp că Timişoara ar avea nevoie de cinci astfel de noi legături peste Canalul Bega.
„Unul ar fi necesar în zona Solventul, unul în zona Jiul, în prelungirea pasajului de sub calea ferată, unul în zona Bobâlna şi două poduri trebuie construite în vecinătatea actualului Pod Decebal, unul în amonte şi unul în aval de Podul Decebal, în apropiere de Parcul Copiilor”, spune primarul Nicolae Robu.
Locurile în care se vor construi aceste noi poduri nu sunt fixate aleatoriu, ci după studii de trafic care indică unde sunt cele mai mari aglomerări, acestea urmând să deservească atât transportul auto, cât şi pe cel pietonal.
Primul dintre ele care va intra în construcţie va fi Podul Jiul, din centrul oraşului.
Potrivit estimărilor municipalităţii, ridicarea din temelii a unui pod nu este chiar atât de scumpă, ajungând până la circa 5 milioane de euro.
Proiectul de la Podul Jiul este cel mai avansat, dar primăria consideră că lărgimea trotuarelor creionate de proiectantul austriac era prea mică, iar municipalitatea le vrea de circa 3 m, aşa că după rezolvarea acestui neajuns, avem undă verde.

Comentarii

comentarii