Acasă Sport Timişoara are un nou titlu de campion naţional -Dana Torok (C.S.Tibiscus) la...

Timişoara are un nou titlu de campion naţional -Dana Torok (C.S.Tibiscus) la triatlon

280
DISTRIBUIȚI

timisoara are un nou titlu 9 oClubul Sportiv Xterra Sport Bihor a organizat sâmbătă, 21 iunie 2014, cea de-a 6-a ediţie a triatlonului “X-Man Romania” în Oradea şi împrejurimile sale. La finalizarea acestui eveniment, Federaţia Română de triatlon a desemnat campionii naţionali de triatlon, pe distanţă lungă, premierea fiind făcută de reprezentaţii federaţiei.

 Triatlonul internaţional pe distanţă lungă X-Man România şi-a dorit să atragă cât mai mulţi sportivi amatori şi profesionişti, pasionaţi şi dornici de mişcare şi de anduranţă, atât din ţară cât şi din străinătate.
Distanţele de concurs s-au putut aborda fie individual, fie în echipă. Concursul s-a desfăşurat pe două lungimi de traseu: Iron Distance (înot 3800 m, ciclism 180km, alergare 42,2 km) şi Half Iron Distance (înot 1900 m, ciclism 90km, alergare 21,1 km). Iron Distance, probele curgând una după cealaltă, fără oprire.
Clubul Sportiv Tibiscus a participat atât la proba individuală, prin triatlonista de excepţie Dana Torok, deţinătoare a titlului de campion naţional de triatlon 2013, cât şi la echipe, prin Bogdan Umanschi, alergător în echipa C.S.Tibiscus.
Cu un timp foarte bun, Dana Torok a reuşit să obţină cea mai bună clasare a unei sportive românce şi astfel a primit titlul de campion naţional de triatlon pe distanţă lungă din partea federaţiei de profil.
Cu un parcurs la fel de bun, echipa C.S.Tibiscus s-a clasat pe locul III la proba pe echipe.
Tot sâmbătă, la Voineasa, a avut loc prima ediţie a concursului de alergare montană “Voineasa Mountain Run”, desfăşurat în creasta Munţilor Latoriţei în organizarea Clubului Montan Sportiv Buridava. Participanţii au avut parte de un peisaj de vis întregit de parfumul ameţitor al bujorului de munte, traseu pe care mişcarea şi voia bună au fost la ele acasă. La această competiţie, sportivul Florian Dobrin de la C.S.Tibiscus s-a clasat pe locul III al probei de semimaraton 22 km.
Iar duminică 22 iunie, concursul de biciclete din Situl Natura 2000 intitulat “Munţii Ţarcu” a marcat cea de-a a IV-a ediţie, primele trei desfăşurându-se la Poiana Mărului sub denumirea “Maratonul Ţării Gugulanilor-Ţarcu” şi adunând la final de iunie în anii 2011, 2012 şi 2013 peste 300 de competitori per ediţie. Ediţia a IV-a s-a desfăşurat în arealul comunelor Armeniş, Teregova, Cornereva, Domaşnea cu principal scop dezvoltarea activităţilor legate de ecoturism şi activităţi în aer liber în toată regiunea, iar ca tematică specifică este legat de reintroducerea zimbrilor în 2014 în zonă, în cadrul rezervaţiei Rewilding Europe de pe Râul Alb.
Cicliştii de la Tibiscus au participat în număr mare iar rezultatele au fost pe măsură: Elena Fodor – locul I, Zsolt Kovacs – locul I, Cristian Jidovu – locul I, Răzvan Marc – locul III, Darius Radu – locul III, Alex Fodor – locul III.

Comentarii

comentarii