Acasă Economic Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădire de birouri din Europa...

Timișoara are una dintre cele mai “verzi” clădire de birouri din Europa Centrală și de Est

DISTRIBUIȚI

ISHO Offices a obținut certificarea de clădire verde cu ratingul Excelent, având un scor de 83,28% pe cele mai recente standarde BREEAM 2016. Punctajul obținut este cel mai ridicat înregistrat de vreun proiect dezvoltat în Europa Centrală și de Est pe noile standarde de certificare. De altfel, aceste rezultate au dus la nominalizarea ISHO Offices drept cea mai eficientă clădire de birouri din întreaga regiune. Marea finală va avea loc la Londra, în data de 4 martie.

Prin obținerea nivelului BREEAM Excellent pentru ISHO Offices, Mulberry Development arată capacitatea de a construi durabil cu rezultate directe în transformarea mediului de viață și spațiilor de lucru din România. Certificarea obținută confirmă obiectivul inițial al dezvoltatorului, acela de a depăși punctajul înregistrat pentru proiectul The Office din Cluj-Napoca și de a ridica la Timișoara una din cele mai eficiente clădiri din Europa.

 “Unul dintre aspectele pe care am mizat încă de la început pentru proiectul ISHO este înalta performanță a clădirilor. Avem așadar un avantaj competitiv categoric – costuri de întreținere scăzute și economii anuale semnificative într-o clădire cu adevărat de nouă generație. Certificarea obținută, BREEAM Excellent, alături de premiul acordat recent de prestigioasa revistă Construction and Investment Journal – Biroul Regional al Anului 2018 – confirmă reputația pe care o avem în dezvoltarea clădirilor verzi, începută chiar cu primul nostru proiect, City Business Centre din Timișoara primul proiect din România câștigător al premiuliui Green Building of the Year și continuată cu The Office Cluj-Napoca,, subliniază Ovidiu Șandor.

Tehnologiile de ultimă oră folosite duc la reducerea impactului asupra mediului și oferă chiriașilor cele mai mici costuri administrative din regiune. Astfel, ISHO împletește elemente de arhitectură contemporană cu soluții tehnice de ultimă generație care asigură cele mai bune condiții de muncă.  Un accent deosebit este pus pe urbanismul, care, datorită amplasamentului și cumului de funcții complementare, va deveni cel mai modern și calitativ cartier al Timișoarei.

Dincolo de birouri și apartamente, ISHO va oferi un hotel Radisson Blu, un centru de conferințe, dar și un spațiu de co-work de tip hub. Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include un gym, spa, piscină, dar și un parc de peste 7.500 mp. ISHO va prevedea amenajarea unei grădinițe și after-school. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci și alte funcțiuni comerciale complementare. Nu în ultimul rând, zona pietonală a ansamblului va oferi restaurante, cafenele, terase și alte spații de socializare și relaxare.

Comentarii

comentarii