Acasă Actualitate „Timișoara decide!”: se caută parteneri și membri de comisie

„Timișoara decide!”: se caută parteneri și membri de comisie

DISTRIBUIȚI

Joi, 23 martie, reprezentanții Primăriei Timișoara anunță că se caută parteneri și membri externi pentru Comisia de Buget Participativ. Vorbim de programul „Timișoara decide!”, prin care 4,2 milioane de lei vor fi distribuiți către maximum 15 proiecte propuse direct de cetățeni. Marți, în plen, consilierii locali au aprobat regulamentul campaniei din acest an.

„Primăria a lansat apelurile pentru selecția partenerilor campaniei, precum și a membrilor externi ai Comisiei de Buget Participativ, aceasta fiind prima etapă prevăzută în calendarul campaniei «Timișoara decide!» – 2023.

Comisia de Buget Participativ monitorizează desfăşurarea campaniei și respectarea obiectivelor și principiilor acesteia, verifică eligibilitatea propunerilor de proiecte primite, coordonează, împreună cu specialiști din primărie, analiza tehnică, juridică și financiară a propunerilor de proiecte eligibile, anunță public proiectele care vor intra în etapa de votare, precum și proiectele câștigătoare, centralizează și publică informațiile privind implementarea acestora și evaluează campania.

Rolul partenerilor locali (organizații neguvernamentale active în zonă, școli, alte instituții etc.) este de a asigura un grad mai mare de incluziune și diseminare în cadrul comunității prin promovarea campaniei mai ales în mediul fizic, organizarea și facilitarea a 2-3 întâlniri în cartiere cu cetățeni interesați să depună propuneri în cadrul campaniei. Scopul este ca mesajul campaniei să ajungă cu precădere la cetățenii neconectați digital din zonele Plopi-Kuncz, Freidorf, Steaua-Fratelia, Ronaț, dar și la alte grupuri mai puțin reprezentate la nivelul administrației locale (de ex. persoane vârstnice, persoane cu dizabilități)”, transmit reprezentanții primăriei.

Mai multe detalii despre cele două apeluri, precum și formularele de înscriere, sunt disponibile la: https://decidem.primariatm.ro/bp/2023/selectie-comisie; https://decidem.primariatm.ro/bp/2023/selectie-parteneri.

„Campania «Timișoara decide!» – 2023 se va desfășura în șapte etape. În paralel cu apelurile lansate pentru parteneri și membri ai comisiei, are loc etapa de promovare a depunerii de proiecte de către cetățeni. Perioada de depunere a proiectelor va fi comunicată în momentul lansării acesteia. După colectarea și verificarea proiectelor cu privire la eligibilitate, etapă care se va desfășura, orientativ, până la mijlocul lunii mai, urmează analizarea celor eligibile și publicarea listei celor care vor intra în procesul de votare. Votarea proiectelor se va desfășura în perioada iunie-iulie”, mai precizează reprezentanții municipalității.

La prima ediție a Campaniei, organizată anul trecut, s-au înscris 113 proiecte, pentru care s-au înregistrat 19.258 de voturi eligibile. Astfel, Timișoara ar fi fost pe primul loc la nivel național în topul popularității campaniei de bugetare participativă în ceea ce privește numărul de propuneri transmise de către cetățeni și numărul de voturi înregistrate.

Regulamentul privind implementarea Bugetului Participativ în municipiul Timișoara, pe anul 2023, poate fi consultat aici: https://decidem.primariatm.ro/bp/2023/regulament.

Comentarii

comentarii