Acasă Actualitate Timișoara e aproape de a pierde aparatură de radioterapie în valoare de...

Timișoara e aproape de a pierde aparatură de radioterapie în valoare de cinci milioane de euro

DISTRIBUIȚI

Pentru că după trei ani Timișoara nu e capabilă să finalizeze lucrările la un buncăr special, orașul e aproape de a pierde un accelerator liniar pentru tratarea cancerului.

Persoanele afectate de cancer nu pot beneficia de un aparat de ultimă generație pentru radioterapie pentru simplul motiv că acesta nu are unde să fie găzduit. Este vorba despre un buncăr special, construcția este foarte mult rămasă în urmă, iar investiția poate fi ratată. Proiectul trenează, deși se lucrează de trei ani, firma care se ocupă de acesta nu a finalizat lucrările.

„Suntem pe cale de a pierde un contract în valoare de cinci milioane de euro, un aparat pentru Radioterapie, pentru că nu este gata buncărul, pentru că nu s-a lucrat, nu a fost supervizat. Între Crăciun și Revelion am fost sesizat de Ministerul Sănătății și m-am întâlnit atât cu constructorul cât și cu câțiva oameni din primărie și schimbăm unele lucruri acolo, astfel că repornim cumva și ne-am luat angajamentul la minister, s-a și început să se lucreze”, a declarat viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără.

Dar, din fericire, a sunat clopoțelul de la Ministerul Sănătății, care a avertizat că dacă nu ne facem treaba rămânem fără aparatura care ar putea salva numeroase vieți.

Comentarii

comentarii