Acasă Actualitate Timișoara face notă discordantă în Alianţa Vestului

Timișoara face notă discordantă în Alianţa Vestului

1598
DISTRIBUIȚI

Alianța Vestului, creată de primarii din Arad, Cluj, Oradea și Timișoara, are printre obiective înființarea unui cadru pentru schimburi de idei și de experiență între noi, dar și de inițiere împreună de proiecte infrastructurale majore, mai ales pe linia îmbunătățirii conectivității între cele patru orașe – cale ferată de mare viteză, autostradă, drum expres, rapid – și de cooperare în domeniile cultură, educație, sănătate, turism, sport, securitate. În momentul semnării acordului, cei patru edili spuneau că vor să dăm și un exemplu național de cooperare pentru abordarea de proiecte mari, inaccesibile fiecăruia în parte.

Au trecut doar câteva luni de la înființarea asociaţiei, care are sediul anunțat de primarul Nicolae Robu chiar în Piaţa Libertăţii din Timişoara, și deja orașul de pe Bega face notă discordantă.

Oraşele Arad, Oradea şi Cluj, au demarat licitaţiile de achiziţie de tramvaie noi iar acum urmează livrarea lor către fiecare primărie. Cele trei oraşe achiziţionează tramvaie de ultimă generaţie de la Astra Vagoane Arad: Oradea achiziționează 20 tramvaie, Cluj Napoca achiziționează 23 tramvaie, iar Aradul achiziţionează 28 de tramvaie de la acelaşi producător de la care, în urmă cu câţiva ani, a mai achiziţionat 6 unitaţi.

Timișoara în schimb, va cumpăra tramvaie de la firma turcească Bozankaya Otomotiv MAK. Caietul de sarcini, făcut după sugestiile primarului Robu, conținea și cerința ca tramvaiele să aibă o autonomie de mers fără curent.

Prin urmare, dacă un tramvai fabricat și livrat la Arad costă 6,66 milioane de lei, fără TVA, unul fabricat în Turcia și livrat la Timișoara costă cu 3 milioane mai mult, respectiv 9,7 milioane de lei, fără TVA.

Comentarii

comentarii