Acasă Actualitate Timișoara iese din carantină. La fel și Dumbravița, Giroc, Ghiroda și Moșnița...

Timișoara iese din carantină. La fel și Dumbravița, Giroc, Ghiroda și Moșnița Nouă. Decizia Comitetului pentru Situații de Urgență Timiș

2511
DISTRIBUIȚI

Comitetul pentru Situații de Urgență Timiș a hotărât sâmbătă seara ridicarea măsurii carantinei la Timișoara, de luni, la ora 0.00.

În 8 martie, la impunerea restricțiilor, rata de infectare cu COVID era la Timișoara de 7,36 la mia de locuitori, iar sâmbătă, după doua săptămâni, a ajuns la 8,19 la mie.

La ședința CJSU au fost 20 de voturi pentru prelungirea carantinării, 9 împotriva și 9 abțineri. Pentru a se prelungi măsura ar fi fost nevoie de 2 treimi dintre voturi pentru. Primarului Timișoarei Dominic Fritz, un adept declarat al carantinei, s-a abținut la vot.

De asemenea, nu va fi prelungită carantina nici pentru comunele periurbane, Dumbrăvița, Moșnița Noua, Ghiroda și Giroc, deși incidenta cazurilor în fiecare localitate este peste 7 la mie.

„În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică – astăzi, 20.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localități, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localități”, au transmis reprezentantii Prefecturii Timis.

Comentarii

comentarii