Acasă Actualitate Timișoara, mai aproape de a avea prima parcare supraetajată. A fost semnat...

Timișoara, mai aproape de a avea prima parcare supraetajată. A fost semnat contractul pentru realizarea SF-ului

DISTRIBUIȚI

Marți, 10 mai, primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru prima parcare supraetajată din Timișoara. Aceasta ar urma să se facă pe strada Iosif Nemoianu, lângă Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” și ar trebui să aibă patru sau cinci etaje. Prin contractul semnat marți, firma Studio Art Construct se angajează să realizeze studiile topografice și geotehnice.

Concret, proiectul prevede o construcție de 4 sau 5 etaje, în regim de înălţime 2S/S+P+2E+terasă și etaj parțial. Construcția va avea elemente de accesibilitate, va fi dotată cu un lift și va avea locuri dedicate persoanelor cu dizabilități, conform legislației în vigoare. Aceasta se va afla la marginea Inelului I rutier al municipiului și va asigura o parte din necesarul de locuri pentru spital, dar și pentru zona centrală. Primăria Municipiului Timișoara intenționează să mai construiască o altă parcare publică și în zona Oituz, locația acesteia urmând să fie stabilită de Planul Urbanistic Zonal, comandat de municipalitate și care este în lucru.

„Avem în vedere aprovizionarea clădirii cu panouri solare ca sursă alternativă prin proiect. De asemenea, 6 locuri de parcare vor fi dotate cu stații de încărcare pentru vehicule electrice și vor fi incluse și locuri pentru biciclete. Viitoarea parcare are un număr estimat de 250 de locuri, iar cu o ocupare zilnică de 5 mașini/loc/zi, clădirea va deservi 1250 de mașini/zi”, transmite viceprimarul Ruben Lațcău.

În ceea ce privește echiparea, se preconizează să corespundă exigențelor tehnice de funcționalitate stabilite prin reglementările tehnice, de patrimoniu și de mediu aflate în vigoare, respectiv:

– dotarea clădirii cu cel puțin un lift,

– posibilitatea de a folosi energie solară pentru iluminatul clădirii (ca sursă alternativă),

– sistem de supraveghere video,

– sistem complet de taxare,

– borne luminoase de direcționare autovehicule,

– instalație de ventilare și purificare aer,

– instalațiile de canalizare ale parcajului vor asigura preluarea apelor pluviale.

Valoarea contractului este de 188.160 lei (TVA inclus), iar termenul de realizare a tuturor documentațiilor este de 150 de zile. Firma câștigătoare este Studio Art Construct (lider de proiect) și subcontractanții Total Grup Solutions, General Lux Therm, Civ Indust Proiect și Evam Constal. Contractul include și asistență de specialitate pe perioada prestării serviciilor de elaborare a documentației faza PT (proiect tehnic).

Comentarii

comentarii