Acasă Administraţie Timișoara, mai aproape de avea velodrom pe Calea Lipovei și „pădure-parc” în...

Timișoara, mai aproape de avea velodrom pe Calea Lipovei și „pădure-parc” în Pădurea Verde

DISTRIBUIȚI

Viceprimarul liberal al Timișoarei, Cosmin Tabără, anunță că un proiect inițiat de el, velodromul de pe Calea Lipovei, și unul moștenit de la fosta administrație, „pădurea-parc” de la Pădurea Verde sunt mai aproape de a deveni realitate. Pentru velodrom a fost aprobat un HCL pentru a solicita aceste lucrări Ministerului Educației și urmează să fie obținute avizele. În același timp, primăria a cerut și trecerea aleilor din Pădurea Verde în domeniul primăriei, anterior acestea fiind „uitate” când a fost schimbat proprietarul restului terenului.

Iată ce spune Cosmin Tabără despre velodrom: „Am început demersurile practice pentru ridicarea sarcinilor de pe imobilul situat în Calea Lipovei, I.I. de la Brad nr. 24, unde dorim să creăm un parc și un velodrom, precum și infrastructură educațională, sportivă și recreativă. Am elaborat și trecut prin CL, hotărârea de Consiliu Local de solicitare a acestor lucruri către Ministerul Educației, dar nu lăsăm lucrurile neterminate, așa că vom transmite către ministere setul de acte necesare obținerii avizelor, urmând ca, ulterior depunerii, să mă deplasez la București pentru a susține aprobarea lor în termen rezonabil.

Tot Tabără vorbește astfel și despre celălalt proiect de care se ocupă: „Aceleași demersuri le fac și către Ministerul Mediului și Pădurilor, pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern în vederea trecerii liniilor parcelare (aleile) și a liniilor electrice de la Regia Națională a Pădurilor în proprietatea Primăriei în scopul amenajării unei păduri-parc. Acest demers este extrem de important deoarece există riscul de a pierde Pădurea Verde din patrimoniul orașului pentru că demersurile inițiale nu au fost finalizate în totalitate”.

Comentarii

comentarii