Acasă Actualitate Timişoara mai dă un picior imaginii Capitalei Culturale… la Viena

Timişoara mai dă un picior imaginii Capitalei Culturale… la Viena

1367
DISTRIBUIȚI

Doi ani. Atât a mai rămas până când ne vom putea mândri că ne exercităm impecabil calitatea de Capitală Culturală Europeană sau ne vom ascunde capul în nisip şi vom regreta că am sărit prea sus de bucurie, când am fost nominalizaţi la acest titlu, în septembrie 2016.

Ne promovăm prea puţin în afară sau nu avem cu ce să ieşim pentru promovare la evenimentele internaţionale? Nu avem infrastructura necesară unui astfel de eveniment, încă nu ne-am descoperit obiectivele turistice sau nu sunt administraţiile locale pregătite să şi le amenajeze? Nu avem oameni care să ne creeze imaginea necesară în exterior sau nu sunt conectaţi la evenimentele care au loc în Europa şi unde ar trebui făcută publicitatea necesară?

Încă un eveniment la care Timişoara ar fi trebuit să fie prezentă şi prezentată, dar de unde lipseşte. Ne lăudăm cu turismul doar între noi, dar rarisim avem curajul să-l arătăm lumii.

Ani de zile, preşedintele Biroului de promovare turistică a României la Viena, timişoreanul care trăieşte la Viena, Simion Giurca, atrăgea atenţia că “trebuie să ne dezvoltăm turismul pe specificul nostru”, dar noi, Timişoara, nici nu mergem acolo.

“Turismul românesc va fi prezent la Ferien Messe 2019 din Viena. Cinci dintre cele mai frumoase şi active destinaţii turistice urbane şi regionale româneşti vor fi prezente cu stand propriu la Târgul de turism “Ferien Messe´2019”, care va avea loc in perioada 10-13 ianuarie la Viena. Este o iniţiativă privată menită să compenseze lipsa României, ca destinaţie naţională, de la acest important târg. Alături de judeţele Sibiu, Suceava şi Bihor vor fi prezente oraşele Oradea şi Sibiu, cinci agenţii de incoming şi podgoria “Liliac”, care va organiza zilnic degustări de vinuri româneşti. Specialiştii şi jurnaliştii care vor vizita standul vor fi trataţi cu produse româneşti şi cafea ILLY (sponsorizare a cunoscutului concern italian cu origini timişorene).

Pentru promovarea Sibiului ca şi regiune europeană a gastronomiei 2019, am organizat prezenţa oraşului la evenimentul de “live-cooking” din cadrul secţiunii “Genuss” a târgului, unde va găti şi prezenta publicului austriac mâncăruri româneşti. Vă aşteptăm cu drag la standul nostru, A0703, amplasat în hala A, vizavi de standul Poloniei şi cel al agenţiei româneşti de incoming Karpaten Turism”, spune Simion Giurca pe pagina sa de facebook.

Comentarii

comentarii