Acasă Actualitate Timișoara medievală a fost adusă în actualitate, în parcul castelului din Piața...

Timișoara medievală a fost adusă în actualitate, în parcul castelului din Piața Huniade

1890
DISTRIBUIȚI

Timp de trei zile, la sfârșitul acestei săptămâni, Timișoara medievală a fost adusă în actualitate, în vechiul parc al castelului din Piața Huniade, în centrul orașului.

De la eveniment nu au lipsit polițiștii locali care au verificat modul de respectare a distanțării sociale și a regulilor de protecție anti-COVID19. Activitățile s-au desfășurat conform normelor. În plus au fost două căi de acces, unde spectatorii trebuia să își lase datele de contact și numele și să accepte să le fie măsurată temperatura.

Muzeul Național al Banatului, împreună cu Consiliul Județean Timiș, a organizat a II-a ediție a Festivalului Medieval al Castelului Huniade, în perioada 24 – 26 iulie, la manifestări participând spectatori de toate vârstele curioși să descopere atmosfera Evului Mediu din Timișoara.

În prima zi, vineri 24 iulie, un mare interes participanților au trezit scena menestrelilor, precum și muzică live – Peregrinii & Amor Flammis – „Dragonian”.

De asemenea, a doua zi, sâmbătă dimineața, taberele medievale și arena de infanterie, dar și startul concursului de bucătărie istorică „Aromele Evului Mediu” (la piața medievală) s-au bucurat de cea mai mare atenție dimineața.

După amiaza, centrul de interes a fost infanteria grea a Evului Mediu Târziu – prezentare de arme și armuri, demonstrații de formații de bătălie, lupte full contact în armură, spectacolul de banchet de curte, degustarea bucatelor, premierea concursului de bucătărie „Aromele Evului Mediu”, muzică și dansuri medievale, dar și arena de cavalerie, concursul de tir cu arcul istoric sau de la ora 22:40, spectacolul de teatru pirotehnic pe muzică live – PEREGRINII &DEEP6PROJECT – „Knightsdream, ultimul vis”.

Duminică, în ultima zi, taberele medievale și arena de infanterie s-au deschis la ora 12.00, când au început și activitățile atelierelor, dar și jocurile războinice, arrowsoft sau luptele full contact, în armură completă.

Comentarii

comentarii