Acasă Editorial Timișoara, mirosul primăverii și crima!

Timișoara, mirosul primăverii și crima!

3034
DISTRIBUIȚI

Se numește ”crimă” să ucizi, nu? Timișoara, cu farmecul său nespus, era renumită și prin mirosul fin la primăverilor sale, de la salcâmi, tei și alți copaci. Malurile râului Bega erau ca niște brațe deschise pentru îndrăgostiții săi. Acum, la două zile după minunea Paștelui, sub comanda primarului Nicolae Robu, orașul este strivit de buldozerele crimei împotriva naturii, împotriva farmecului Timișoarei. Chiar nu mai înțeleg nimic, Nicolae Robu a făcut facultatea aici, muncește aici de ani zeci de ani, cum poate accepta manipularea ordinară și cum poate lăsa să se taie copacii sănătoși? Timișorenii plâng de mila naturii strivite fără milă de Horticola, parcurile sunt despuiate și abandonate de angajații primăriei, oameni care habar nu au ce este pe străzile orașului. Timișorenii plâng! Strigă! Ba, mai mult, cer demisia primarului Robu pentru complicitatea la distrugerea naturii Timișoarei. Ah, cică se dorește înlocuirea lor cu alți copaci! O minciună cât lumea! O manipulare odioasă! Copacii ornamentali ce se vor planta nu au nimic în comun cu specificul Banatului, sunt orientali și nu rezistă.

Ne este strivită o lume întreagă în picioarele încălțate cu bocancii bădărăniei unor funcționari nedemni de Timișoara. Ne este luată, pur și simplu, Timișoara, din lumea autentică și dusă, forțat, în lumea artificială, încărcată cu flori ”din plastic”. Timișoara este târâtă într-un kitsch al indecenței și neomeniei. Timișoarei i se fură identitatea și este dată pe mâna criminalilor! Este o crimă să ucizi farmecul orașului.

În vreme ce grămezile de gunoaie, de praf nespălat, de murdărie de porumbei și ciori colorează noua Timișoara, cea a acestei administrații, nu alta, se suie peste noi, copacii sunt tăiați de vii!

Plâng după copacii tăiați, da, nu mi-e rușine să spun.

Copacii tăiați în vremea înfloririi se vor răzbuna!

Comentarii

comentarii