Acasă Actualitate Timișoara nu intră în carantină. Măsura aplicată la Dudeștii Vechi, pentru două...

Timișoara nu intră în carantină. Măsura aplicată la Dudeștii Vechi, pentru două săptămâni și prelungită cu încă șapte zile la Dumbrăvița și Șandra

422
DISTRIBUIȚI

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, s-a întrunit marți, 2 martie, pentru a discuta posibilele carantinări ale localităților din Timiș care au rată de infectare de peste 6 cazuri la mia de locuitori, în această situație aflându-se și Timișoara. Analizele DSP Timiș au arătat, totuși, că măsura se impune doar pentru Dudeștii Vechi, Dumbrăvița și Șandra, ultimele două fiind deja în carantină de acum două săptămâni. CJSU a dat curs acestor recomandări. Așadar, intră în carantină pentru două săptămâni Dudeștii Vechi, se prelungește carantina pentru o săptămână în Dumbrăvița și Șandra și scapă de această măsură Nițchidorful și Șagul.

„Având în vedere faptul că, în ultimele 14 zile, rata de infectare/1000 de locuitori la nivelul județului Timiș a crescut, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut, ieri, o analiză la nivelul unităților administrative-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Timiș.

DSP Timiș a trimis la INSP, care la rândul său a transmis către CJSU, marți, avizele pentru carantinarea localității Dudeștii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile, dar și pentru prelungirea măsurii în Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile. În consecință, convocat de subprefectul Mircea Băcală, CJSU a votat pentru punerea în aplicare a măsurilor recomandate de INSP.

„Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în localitatea Dudeștii Vechi și, respectiv, pentru prelungirea carantinei pentru localitățile Dumbrăvița și Șandra.

Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU. Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro”, mai transmit reprezentanții prefecturii.

Marți, ratele de infectare în cele trei localități erau următoarele: Dudeștii Vechi – 7,31, Șandra – 7,65, Dumbrăvița – 8,86. Celelalte localități din județ cu rate de peste 6 sunt: Timișoara – 6,99, Biled – 6,29, Bucovăț – 9,13, Dudeștii Noi – 6,82, Giarmata – 7,47, Giroc – 9,49, Moșnița Nouă – 8,01, Nițchidorf – 6,06, Otelec – 9,88, Valcani – 7,12, Variaș – 7,98. De menționat că rata de infectare nu este singurul criteriu luat în considerare de direcțiile de sănătate publică atunci când realizează analizele, fiind avute în vedere și focarele, gradul de transmitere comunitară, și nu numai.

Comentarii

comentarii