Acasă Actualitate Timișoara, pe primul loc într-un Top al celor mai ieftine destinații de...

Timișoara, pe primul loc într-un Top al celor mai ieftine destinații de city break din lume

DISTRIBUIȚI

Un oraș din România a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break în 2023, potrivit unui clasament ce ia în calcul cheltuielile cu cazarea, mesele la restaurant și transportul în 75 dintre cele mai populare destinații urbane, relevă datele analizate de Profit.ro.

Topul din acest an este condus de Timișoara, “un oraș mic, însă plin de cultură”, potrivit Indicelui costurilor de vacanță city break realizat de Bounce, un start-up american finanțat de General Catalyst și Andreessen Horowitz, specializat în servicii de depozitare a bagajelor pe termen scurt.

Clasamentul, aflat la a doua ediție, analizează cheltuielile turiștilor cu cazarea la hotel, mesele la restaurant, transportul (taxi și transportul în comun), precum și costul unei sticle de vin și prețul berii la halbă.

Timișoara a detronat Buenos Aires în topul celor mai ieftine destinații de city break, cu un scor de accesibilitate de 8,63 puncte, ușor peste scorul de 8,22 puncte obținut de capitala Argentinei.

Baku, capitala Azerbaidjanului, s-a clasat pe locul al treilea, urmată de orașul indonezian Yogyakarta și de capitala Georgiei, Tbilisi.

Cele mai scumpe destinații de city break în acest an sunt Los Angeles, Dublin, Oslo, Paris și Milano.

Top 20 cele mai ieftine destinații de city break în 2023

Sursa: Bounce

 

Comentarii

comentarii