Acasă Actualitate Timișoara primește aproape jumătate din suma alocată de guvern pentru susținerea plății...

Timișoara primește aproape jumătate din suma alocată de guvern pentru susținerea plății consumului de gaze naturale pe luna ianuarie

DISTRIBUIȚI

Timișoara primește doar o mică parte din cele 131 de milioane de lei solicitate guvernului de primarul Dominic Fritz pentru a plăti combustibilul de la Colterm pentru acest sezon de iarnă.

Timișoara va primi 9,7 milioane de lei, sumă ce reprezintă, totuși, aproape jumătate din totalul de 21,7 milioane alocați de la bugetul de stat pentru susținerea plății consumului de gaze naturale pe luna ianuarie 2022 în vederea asigurării funcționării sistemelor de termoficare publice.

Pentru luna ianuarie, va fi alocată suma totală de 21.702.734,50 lei pentru Arad, Oradea, Giurgiu, Timișoara, Tulcea și Focșani.

Suma este aferentă consumului de gaze naturale din ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de unitățile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administrațiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranșe. Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru această linie de finanțare, iar la mijlocul lunii ianuarie și la începutul lui februarie, au mai fost acordate subvenții în valoare totală de aproximativ 61 milioane de lei.

Comentarii

comentarii