Acasă Actualitate Timișoara primește și al treilea nou tramvai Bozankaya

Timișoara primește și al treilea nou tramvai Bozankaya

DISTRIBUIȚI

Vineri, 14 ianuarie, Timișoara primește un nou tramvai. Este vorba despre al treilea dintre cele 21 produse de firma turcească Bozankaya. Tramvaiul se află în apropiere de Timișoara încă din cursul nopții de joi spre vineri, dar va fi descărcat de abia în jurul orelor 22.00-23.00 la depoul din Badea Cârțan.

„Tramvaiele Bozanakya sunt lungi de 30 de metri, cu o capacitate de maximă de 200 de persoane, iar o unitate costă 11,5 mil de lei. Achiziția pentru reînnoirea flotei este finanțată prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, fonduri europene. Primăria are o parte de co-finanțare (de aproximativ 2% – n.r.), care este achitată printr-un împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD)”, amintesc reprezentanții primăriei.

Primul tramvai din această serie a ajuns la Timișoara încă din toamnă, iar pentru câteva luni a fost supus testelor de acreditare europeană, finalizate prin emiterea „agrementului” din parte AFER. Pe 14 decembrie, acest tramvai a început să transporte și pasageri. Cu o zi înainte, sosise la Timișoara și a doua bucată, însă aceasta încă nu circulă. Momentan, noile tramvaie vor putea circula numai pe linia 1 și pe linia 9. Nu toate traseele din Timișoara sunt potrivite pentru noile mijloace de transport, ele neputând a lua unele viraje mai „strânse”, cel puțin nu pe șinele actuale.

Comentarii

comentarii