Acasă Actualitate Timișoara rămâne, din nou, fără apă caldă și căldură. Primăria Timișoara nu...

Timișoara rămâne, din nou, fără apă caldă și căldură. Primăria Timișoara nu a respectat înțelegerea de plată către E.On a datoriilor Colterm

659
DISTRIBUIȚI

Timișorenii vor rămâne de vineri fără apa caldă și căldură. Conform unei notificări transmise Primăriei Timișoara, compania E.On a anunțat că va sista furnizarea de gaz către societatea de termoficare Colterm. Primarul Nicolae Robu s-a angajat la ultima întrerupere că va plăti datoriile… eșalonat. Doar că nu a făcut acest lucru și s-a ajuns în aceeași impas ca în 2018.

Peste 60 de mii de locuințe din Timișoara vor rămâne de vineri dimineața, de la ora 8, fără apă caldă și căldură.

Conform unor surse, furnizarea gazului va fi reluată cel mai probabil în cursul zilei de vineri, conducerea companiei E.On obținând, în urma unei discuții telefonice de joi cu primarul Nicolae Robu, ”garanții suplimentarea” că datoriile vor fi achitate în cel mai scurt timp.

În luna iunie 2018, după ce timișorenii au stat două zile fără apă caldă, primarul Nicolae Robu a reușit să convingă conducerea E.ON să reeșaloneze datoriile. A promis atunci că nu vor mai fi întârzieri la plată. La doar trei luni distanță, situația s-a repetat și, la mijlocul lunii septembrie 2018, compania E.ON a oprit, pentru a doua oară în acel an, furnizarea gazului metan către Colterm Timișoara.

Acum, după 6 luni, situație se repetă.

Datoriile Colterm fata de E.On Gaz se ridicau, anul trecut, la 66 milioane de lei.

Comentarii

comentarii