Acasă Actualitate Timișoara sălbatică!

Timișoara sălbatică!

DISTRIBUIȚI

Bălăriile devin tot mai mari și copleșitoare pe trotuare, pe marginea străzilor și pe liniile de tramvai, creând imaginea unei Timișoare sălbatice, la mijlocul anului 2022, în 12 iulie.

Bulevardul 16 Decembrie 1989 (foto-video) în scurt timp va fi cuprins de buruieni, în totalitate. Oricum sunt mari până la brâu, au peste un metru înălțime. Într-o săptămână vor fi cât omul. Ne vom putea ascunde între ele.

La sfârșitul lunii iunie, ZIUA de Vest a mai atras atenția asupra acestor ierburi sălbatice crescute din piatră în mijlocul orașului civilizat care ar trebui să fie Timișoara.

Se pare că nimănui nu-i pasă de la primărie de această situație teribil de respingătoare, cu bălării care ia în stăpânire orașul, încet-încet. De fapt este inacceptabil că se întâmpla așa ceva. Chiar nimeni dintre autoritățile locale nu vede realitatea tristă din jurul nostru? Stăpânii orașului nu circulă prin urbe să observe sălbăticia de pe străzi? Se pare că nu! Locul responsabililor este la birou, departe de lume și de vulg. Ei nu pășesc în realitatea tristă. Nu-i interesează!

Conform prevederilor HCL 371/2007 modificată, persoanele fizice și juridice sunt obligate să asigure salubrizarea, cosirea buruienilor, a vegetației ierboase, să colecteze și să transporte deșeurile rezultate de pe terenurile virane pe care le dețin sub orice formă legală, situate în intravilanul municipiului și a celor situate de-a lungul căilor de comunicație rutieră sau feroviară și să asigure împrejmuirea acestora.

Proprietarii terenurilor trebuie să asigure curățarea buruienilor, a vegetației ierboase și lemnoase în jurul imobilelor pe care le dețin sub orice formă, din jurul împrejmuirilor acestora, din incinte, curți, alte spații amenajate, să asigure și să mențină permanent un aspect salubru al acestora. Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei.

În legătură cu această situație urâtă cu care se confruntă orașul, Poliția Locală Timișoara a transmis, marți 12 iulie 2022, că va efectua verificari cu privire la aspectele semnalate, urmând a se lua măsuri de igienizare a zonei de către direcțiile abilitate.

 

Comentarii

comentarii