Acasă Actualitate Timișoara – un oraș părăsit și sălbatic?

Timișoara – un oraș părăsit și sălbatic?

DISTRIBUIȚI

Bălăriile din Timișoara – Capitală Culturală Europeană au atins un nivel greu de suportat de către cetățeanul civilizat și pe zi ce trece devin tot mai mari și mai copleșitoare.

Boschetul cuprinde încet-încet străzile și trotuarele, după ce a înecat parcurile și spațiile verzi, oferind o imagine de oraș părăsit, sălbatic, de neacceptat! Situația va deveni și mai gravă, în următoarele zile, fiindcă va continua să plouă, iar plantele au multă umiditate și se vor dezvolta și mai intens!

Reprezentanții Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Timișoara susțin că în oraș activează mai multe firme care se ocupă de întreținerea spațiilor verzi, iar operațiunile de tăiere a ierbii au început de o lună, de la sfârșitul lunii martie, dar cu prioritate se cosește în parcuri, squar-uri, locuri de joacă, școli, grădinițe și în zona arterelor principale.

Garda de Mediu Timiș – Comisariatul Județean Timiș va interveni în această problemă! Lucia Mușuroi, comisarul șef, a explicat, marți, 25 aprilie 2023:

”După ploi, vegetația a crescut extrem de mult, dar pe timp ploios nu se va putea interveni. Noi vom demara un control la Primăria Timișoara pe această temă și le vom și atrage atenția, privind vegetația din oraș. Avem o colaborare foarte bună cu Primăria Timișoara, dar amenzile de multe ori nu rezolvă problema, însă o comunicare bună pe o problema e mai eficientă de cele mai multe ori. Vom lua legătura cu Spații Verzi de la Primăria Timișoara și le vom atrage atenția angajaților despre vegetația din oraș”, a declarat Lucia Mușuroi, comisarul șef al Gărzii de Mediu Timiș.

Ce spune Poliția Locală Timișoara?

Ploile căzute din abundență în ultima perioadă au dus la creșterea mai rapidă a vegetației de pe raza municipiului Timișoara, atât pe domeniul public cât și pe cel privat. În cazul locațiilor aparținând domeniului public, acolo unde se constată creșterea vegetației în mod deranjant, locațiile în cauză sunt semnalate, prin adresă, Primăriei Municipiului Timișoara – Direcția Infrastructură Verde, care gestionează lucrările de cosire a vegetației.

Același lucru este valabil și pentru proprietățile private, unde mai întâi proprietarii sunt somați stabilindu-se un termen pentru luarea măsurilor de cosire, și abia apoi, în cazul celor care nu iau acest măsuri de cosire, se pot lua inclusiv măsuri de sancționare contravențională.

Sancțiunile pentru astfel de situații, conform HCL 371/2007, pot ajunge până la 500 – 1000 lei pentru persoanele fizice și până la 2500 lei pentru persoanele juridice – atenționează Poliția Locală Timișoara.

 

Comentarii

comentarii