Acasă Actualitate Timişoara, unicul oraş din ţară care își permite să cumpere coşuri de...

Timişoara, unicul oraş din ţară care își permite să cumpere coşuri de gunoi din Anglia, cu 615 euro pe bucată

1816
DISTRIBUIȚI

Aşa a decis primăria Timişoara, să dea 615 euro pe câte un coş de gunoi din Anglia, “Glasdon Jubilee”, pe care să le monteze în centrul oraşului, care va fi Capitală Europeană a Culturii peste doi ani. În total, la Timişoara vor sosi 54 de astfel de coşuri, ce e drept, frumoase şi foarte elegante, numai că nu se ştie câtă viaţă vor avea la noi.

“Ne-au sosit acum coşurile de gunoi pentru zona centrală. Mereu s-a semnalat că nu avem suficiente coşuri de gunoi în acest areal de promenadă, pietonal al oraşului. Noi (primăria, n.r.) nu aveam cum să le achiziţionăm pentru că aveam nevoie de un operator de salubritate, care a făcut comanda foarte prompt, dar a durat până au fost livrate. 54 de coşuri de gunoi stradale ne-au sosit şi vor fi montate în perioada următoare. Valoarea achiziţiei este de 132 mii lei fără TVA. (…). S-au cumpărat din Anglia pentru că sunt coşuri specifice pentru zone istorice. Sunt frumoase, în stilul a ceea ce noi mai avem în zona centrală a oraşului”, a declarat primarul Nicolae Robu, marţi.

Coşurile englezeşti dispun de un mecanism de blocare special, disponibil în variantele cu cheie sau fără cheie şi sunt foarte rezistente. El i-a rugat pe timişoreni şi pe netimişoreniu care ne vizitează oraşul să le folosească civilizat.

Firma de salubrizare Brantner va mai cumpăra circa 2.000 de coşuri pentru oraş, probabil că nu la acelaşi preţ şi nu din Anglia, dar atâta cât este necesar pentru a fi la îndemâna oamenilor care au nevoie de ele, dar şi pentru a le înlocui pe cele care au fost vandalizate, distruse.

Comentarii

comentarii