Acasă Actualitate Timișoara va avea o nouă hartă digitală, ce va costa peste 670.000...

Timișoara va avea o nouă hartă digitală, ce va costa peste 670.000 de euro.

DISTRIBUIȚI

Primarul Dominic Fritz a semnat contractul pentru dezvoltarea unui nou Sistem Informatic Geografic (GIS) al municipiului Timișoara, respectiv o hartă digitală complexă și detaliată a orașului. Acest instrument digital va oferi informații „la un click distanță” despre regulile de construire, rețeaua de utilități sau alte date urbanistice și socio-demografice pentru orice zonă din oraș. Prin dezvoltarea acestei hărți și actualizarea sa continuă, administrația locală va îmbunătăți calitatea deciziilor de guvernare și a politicilor publice locale.

Noul GIS include o platformă care centralizează bazele de date ale municipiului, o hartă interactivă care va fi disponibilă pe site-ul Primăriei Timișoara, precum și instrumentele necesare de lucru pentru a opera platforma și a actualiza bazele de date. Angajații primăriei vor beneficia de training specializat, iar firma contractată va asigura întreținerea platformei, precum și servicii de hosting tip cloud, un sistem sigur la atacuri cibernetice și care funcționează non-stop.

Municipiul Timișoara are un GIS dezvoltat în 1996, dar care nu a fost întreținut corespunzător, având și tehnologie învechită. Noul GIS va fi strâns legat de aplicațiile, procedurile și serviciile existente în cadrul primăriei.

Contractul pentru serviciile „Cloud/Datacenter, Servicii de migrare pe altă platformă, Implementare de noi aplicații, Interconectare cu aplicații existente și Actualizare a Sistemului GIS al Primăriei Municipiului Timișoara” a fost câștigat de GEODATA SERVICES SRL. Valoarea contractului este de 2.824.380 lei (fără TVA) și are un termen de implementare de 180 de zile.

Geodata Services SRL a fost înființată în anul 2018, are sediul social în București, Sector 1, strada Tăbliței, nr. 1 și se ocupă de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.

Asociat unic și administrator al Geodata Services SRL este Daniela Cristina Stoicescu, al cărei nume se regăsește și în Inov Electric SRL, C.D.C. Visual Network SRL, Inov Ecosystems SRL și Soho Engineering SRL, toate din București.

Compania a avut în ultimii ani 670 achiziții publice în valoare de 100.756.586 de lei, respectiv 20.151.317,20 de euro.

Cifra de afaceri a fost de 8,105,740.00 RON în anul 2023, cu un profit de 999,322.00 RON, după de activitate. Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 1.77% și a raportat un număr de 19 angajați în anul 2023.

 

Comentarii

comentarii