Acasă Actualitate Timișoara va fi capitala programatorilor pasionați, la HackTM

Timișoara va fi capitala programatorilor pasionați, la HackTM

DISTRIBUIȚI

Între 12 și 14 mai 2023, Timișoara găzduiește, la Centrul Centrul Regional de Afaceri, cel mai mare maraton de programare din Sud-Estul Europei, dedicat domeniului IT.

Pentru 48h, Timișoara va fi punctul 0 din Europa, pentru  programatori și designeri din întreaga țară și din străinătate, toți prezenți la eveniment cu scopul de a dezvolta proiecte software și hardware. Sunt așteptați specialiști IT, începători, pasionați de programare, de roboți sau drone și tot ce înseamnă inovație în domeniul tehnologiei.

Primăria Timișoara este partener la una din secțiunile de specialitate, CivicDev by Cloudbase Solutions. Cei pasionați de soluții creative, dar și cu dorința de a se implica în bunul mers al comunității, sunt invitați să se înscrie la această secțiune. Se vor putea familiariza cu soluții tehnice inovative implementate deja de administrația locală din Timișoara, dar și de a contribui cu propriile idei și proiecte la realizarea de aplicații și soluții software care să eficientizeze activitatea administrativă. Echipa câștigătoare va fi anunțată duminică și va fi recompensată cu premii constând în câte un voucher de 200 de euro, oferit fiecărui membru al echipei, de sponsorii evenimentului.

Primăria Timișoara își prezintă în premieră comunității de programatori locali arhitectura deschisă concepută de specialiști din Timișoara împreună cu o echipă din primărie.

Tehnologiile, ideile si soluțiile alese pentru fiecare domeniu sunt prezentate aici: https://hacktm.ro/prizes

Timișoara găzduiește acest eveniment de nișă, pentru că este unul dintre cele mai dinamice centre de inovare din țară și un adevărat hub pentru sectorul IT la nivel regional.

Comentarii

comentarii