Acasă Actualitate Timișoara va fi luminată, din porunca primarului Nicolae Robu, de Ora Pământului

Timișoara va fi luminată, din porunca primarului Nicolae Robu, de Ora Pământului

DISTRIBUIȚI

Primarul Nicolae Robu a zis: Să fie lumină! Şi va fi. Sâmbătă, de Ora Pământului, când marile oraşe ale Planetei sting luminile pentru un ceas, pentru a atrage atenţia asupra problemelor de mediu, administraţia timişoreană nu mai stinge becurile, ci totul va fi inundat în lumină şi foc.

“Nu mai stinge becurile, pentru că nu are niciun sens să ne creăm acest disconfort. Noi omagiem Pământul altfel. Nu credem că este în interesul nimănui să stăm în întuneric o oră. Din acest an nu mai stingem becurile. (…). Cetăţenii care doresc, pot să stingă becurile”, spune Nicolae Robu.

Edilul spune că decizia nu a fost luată pentru că de prea multe ori timişorenii sunt obişnuiţi cu bezna de pe străzi şi locuinţe: “Nu sunt mulţumit, dar situaţia este mult mai bună. Noi am sărbătorit Pământul stând în beznă de foarte multe ori şi am putea să mai stăm în întuneric o oră. Mai sunt probleme cu iluminatul public, dar s-au făcut progrese foarte mari. S-a intervenit la nivel de infrastructură. Nu sunt mulţumit, dar e mult mai bine. Voi fi mulţumit când o întrerupere de curent va avea loc o dată la trei ani”, a spus primarul.

Primăria, Ministerul Culturii şi cu Societatea Română de Astronomie Culturală au pregătit pentru sâmbătă 24 martie, de la ora 20.00, în Piaţa Libertăţii, mai multe evenimente, vor fi amplasate zece telescoape astronomice prin care cei care doresc vor putea observa bolta cerească, vor cânta coruri de copii şi vor susţine concerte Peregrinii şi Deep 6 Project, dar nu va lipsi nici o reprezentaţie de dans cu focul.

Mai multe ONG-uri au iniţiat mişcarea ora Pământului, în 31 martie 2007, când peste două milioane de utilizatori din oraşul australian Sydney au promovat una dintre cele mai eficiente arme împotriva încălzirii globale, prin stingerea luminilor pentru o oră.

Comentarii

comentarii