Acasă Actualitate Timișoara verde se încheie, dar reîncepe în 2023 

Timișoara verde se încheie, dar reîncepe în 2023 

DISTRIBUIȚI

Organizat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) și co-finanțat prin Corpul European de Solidaritate, proiectul „Timișoara Verde” vizează aducerea unei schimbări în comportamentul timișorenilor cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor, întreținerea și păstrarea spațiului urban curat.

După un an plin, proiectul se apropie de finalizare, însă echipa de proiect își dorește să continue activitățile de educare și informare și în anul 2023. Astfel, la începutul lunii ianuarie, FITT va publica un calendar al acestor activități.

Iată care sunt:

Ateliere de upcycling; Campanii de informare (fizice și online) privind protecția mediului;  ‎Atelier foto „Orașul Sufocat”; ‎Crearea unei instalații din deșeuri reciclabile.

Rezultatele proiectului „Timișoara verde” în 2022

Prin campaniile fizice și online, locuitorii orașului au avut acces în mod direct la informații privind colectarea selectivă a deșeurilor. ‎Prin ecologizările organizate, participanții au contribuit la curățarea orașului și la încurajarea comunității prin practică să preia acest bun obicei de a păstra curățenia.

A fost creat un grup de tineri preocupați de schimbările climatice, care au aflat mai multe despre colectarea selectivă a deșeurilor prin vizite la Centrul de colectare deșeuri Ghizela.

Voluntarii proiectului și-au închegat echipa și stabilit modul de lucru în cadrul unui teambuilding. Au avut loc sesiuni de informare cu privire la protejarea mediului. ‎A fost încheiat un parteneriat cu  ADID Timiș  – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri Timiș.

Activitățile din cadrul proiectului au constat în: ecologizări în zonele: Stadionul Dan Păltinișanu, zona Șagului, Dacia, Muzeul Satului; workshop „Din grijă pentru mediu”, despre acțiunile Europei pentru a proteja mediul; ‎vizite la Centrul de colectare deșeuri Ghizela; ‎ateliere de upcycling cu tematici de Halloween și Crăciun.

 

Comentarii

comentarii