Acasă Eveniment Timișoreancă arestată preventiv, după ce a înşelat un bărbat pe care l-a...

Timișoreancă arestată preventiv, după ce a înşelat un bărbat pe care l-a convins să îi dea peste 100.000 de euro

DISTRIBUIȚI

O femeie din Timisoara a fost arestată preventiv pentru înşelătorie şi şantaj, după ce a convins un bărbat să îi dea, pretinzând că tatăl său e grav bolnav şi apoi că este o femeie de afaceri influentă, peste 100.000 de euro. Cu banii obţinuţi, femeia a plecat, de fapt, în vacanţă, în Republica Dominicană, alături de soţul său. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, femeia a abordat un bărbat pe aplicaţia Messenger, în februarie 2022, şi i s-a plâns că tatăl său suferă de o afecţiune hepatică gravă, care necesită îngrijiri speciale şi călătorii în Paris şi Dubai, iar aceste îngrijiri implică anumite costuri de zeci de mii de euro.

Cu banii astfel obţinuţi, femeia a plecat alături de soţul ei în Republica Dominicană, cu escală la Paris.

”În realitate a plecat la Paris, însă cu escală, împreună cu soţul său, pentru a efectua un sejur în Republica Dominicană”, se arată în comunicat.

În continuare, femeia a încercat să obţină şi alţi bani de la bărbatul care deja i-a dat anumite sume. Ea i-a spus că este o persoană de afaceri influentă şi că adeseori călătoreşte în Turcia la o fabrică de lenjerii, cu un avocat, şi că are întâlniri cu oameni de afaceri din Dubai cărora le vinde lenjeriile din Turcia sau apă de calitate. În acest fel, femeia a reuşit să obţină şi alţi bani de la victima sa. În total, a obţinut în acest fel, 108.300 de euro.

După ce şi-a dat seama că a fost escrocat, bărbatul i-a spus femeii că va sesiza autorităţile pentru a-şi recupera banii pe care i-a dat acesteia, însă femeia l-a ameninţat că, dacă va face acest lucru, va prezenta public mai multe imagini compromiţătoare cu bărbatul, unele reale, altele inventate.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara au cerut arestarea pentru 30 de zile a femeii, pentru înşelăciune şi şantaj, solicitarea fiind admisă de instanţă.

Comentarii

comentarii