Acasă Actualitate Timişoreanul Daniel Funeriu cere imperativ organizarea Bacalaureatului şi a Evaluării naţionale, după...

Timişoreanul Daniel Funeriu cere imperativ organizarea Bacalaureatului şi a Evaluării naţionale, după regulile non-pandemice

895
DISTRIBUIȚI

* Doar vocile “mafioţilor din educaţie” pot cere ca evaluările să se facă pe baza altor criterii, pentru a readuce clienţi” în facultăţile rămase fără studenţi, spune acesta

Fostul ministru al Educaţiei, timişoreanul Daniel Funeriu, un acerb apărător al non-copiatului în examenele de evaluare naţională şi bacalaureat şi care a introdus sistemul supravegherii video a acestor probe, atrage atenţia asupra a două probleme majore în faţa cărora este pus sistemul de educaţie românesc: Bacalaureatul şi Evaluarea naţională.

“Avertizez public asupra a două chestiuni majore din sistemul de educaţie din România:

1) este imperativ să se organizeze bacalaureatul. Veţi vedea în zilele care urmează o avalanşă de solicitări ca bacalaureatul să fie acordat anul acesta pe baza mediilor de la clasă. Sunt vocile mafioţilor din educaţie, care vor să folosească această portiţă pentru a da moca bacalaureatul unui număr mare de elevi, inclusiv celor picaţi în generaţiile trecute, astfel încât universităţile slabe, rămase în pană de studenţi după bacalaureatul cinstit din 2011, să aibă din nou clienţi.

2) Este imperativ să se organizeze evaluarea naţională: în sistemul actual de admitere la liceu nu putem lăsa mediile de la clasă, despre care se ştie că sunt umflate artificial, să denatureze ierarhia intrării la liceu. Atenţionez că dacă Legea 1 era aplicată nu aveam azi această problemă.

Sper ca ministerul împreună cu preşedintele să-i pună la punct pe salahorii educaţionali care, asemeni unui balaur cu 20 de capete, nu pierd nicio ocazie pentru a se înfrupta din firavul trup al educaţiei din România.

PS: fiind cel care a aşezat învăţământul românesc pe baze valorice sănătoase, prin bacalaureatul corect şi cruciada antiplagiat, îi avertizez pe cei care vor să întoarcă ceasul istoriei înapoi că vor avea de-a face cu mine. Ceea ce, când sunt supărat, nu e o idee bună. Dacă aveţi dubii că e o idee proastă să mă enerveze cineva, întrebaţi-l pe Ponta cum e să primească cu dedicaţie o torpilă trasă de mine.

PPS: salut numeroasele scrisori ale elevilor care cer să se organizeze bacalaureatul”, spune Daniel Funeriu.

Comentarii

comentarii