Acasă Actualitate Timișorenii de pe Intrarea Vișinului au făcut treaba primăriei. Cum au scăpat...

Timișorenii de pe Intrarea Vișinului au făcut treaba primăriei. Cum au scăpat de rampele clandestine de gunoi

848
DISTRIBUIȚI

Ca să scape de un depozit de gunoaie, “alimentat” din greu de vecini de-ai lor, timișorenii de pe Intrarea Vișinului au decis să facă curățenie pe spațiul transformat în rampă clandestină de deșeuri. Au amenajat frumos locul nivelând pământul și plantând flori, iar acum oamenii nu mai aruncă gunoaie acolo.

Gestul făcut de timișoreni i-a impresionat chiar și pe cei de la Poliția Locală, care au decis să laude inițiativa celor care locuiesc în zona Intrării Vișinului. „Pentru a descuraja abandonarea de deșeuri în zona respectivă, locatarii de pe Intrarea Vișinului au amenajat scuarul de lângă parcarea auto pe care se depozitau frecvent resturi, nivelând pământul și punând flori, fapt ce conferă locației un aspect civilizat și îngrijit. Din momentul amenajării, nici nu au mai fost semnalate cazuri de abandonare de deșeuri în locul menționat”, au transmis reprezentanții Poliției Locale.

Oamenii au decis să ia atitudine și au reușit să le ofere o adevărată lecție reprezentanților Primăriei Timișoara, care de câțiva ani nu reușesc să stârpească acest fenomen. Doar luna aceasta au numărat peste 300 de rampe clandestine de deșeuri prin oraș, locuri în care oamenii aruncă lucrurile de care nu mai au nevoie prin case și pe care nu au voie să le arunce în tomberoanele de la blocuri. Oficialii Primăriei din Timișoara nu s-au gândit însă să amenajeze frumos zonele transformate în depozite de gunoaie. Amenzile pentru cei ce aruncă deșeuri pe străzile Timișoarei sunt cuprinse între 500 și 1.000 de lei, conform unei hotărâri de Consiliu Local. Oamenii care abandonează gunoaie pe domeniul public sunt surprinși și de camerele de supraveghere instalate de Poliția Locală în zonele cu probleme, dar tot nu se învață minte, scrie libertatea.ro.

Comentarii

comentarii