Acasă Actualitate Timişorenii nu vor parcări ”fistichii” în cartiere, care să le blocheze orizontul

Timişorenii nu vor parcări ”fistichii” în cartiere, care să le blocheze orizontul

754
DISTRIBUIȚI

Blocatarii vor fi consultaţi de primărie, înainte de a se construi parcări supraetajate în cartiere.

După nemulţumirea locatarilor din zona Martirilor, care nu au acceptat să li se construiască în faţa geamurilor parcări supraetajate, primarul Nicolae Robu a învăţat să nu se mai arunce cu elan în astfel de proiecte, înainte de

a-i consulta pe localnici.

Acum, se are în vedere amenajarea a două mari parcări în zona Soarelui, după demolarea garajelor, acţiune care se va continua în fiecare cartier.

“I-am cerut domnului Răvăşilă să intervină şi în zonele unde sunt spaţii ce pot fi amenajate ca parcări şi spaţii verzi. Mai sunt şi situaţii încurcate, pentru că sunt cereri de restituire între blocuri. Ce să faci cu terenul dintre blocuri, că doar nu putem da autorizaţii de construire acolo! Dar totuşi sunt cereri de restituire, sunt procese în derulare care ne ţin în loc şi nu putem face amenajările în ritmul rapid pe care ni-l dorim. În majoritatea cvartalurilor nu s-a făcut nicio amenajare, niciodată. Vom continua această campanie de construire de parcări în oraş, iar unde sunt mai mari spaţii să le facem supraetajate. Dar numai după ce avem în prealabil acordul blocatarilor, să nu repetăm situaţia din zona Martirilor, unde voiam parcare cu două nivele, iar locatarii nu au fost de acord. I-am înţeles, am vorbit cu ei şi am convenit pentru o amenajare la sol”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Şi când te gândeşti că unii propuneau proiecte de ridicare a unor astfel de parcări “inteligente”, pe schelete metalice şi criticau primăria de lipsă de viziune… Politicieni, deh!

Comentarii

comentarii