Acasă Actualitate Timișorenii nu vor să renunțe la vehiculele mai vechi de 15 ani

Timișorenii nu vor să renunțe la vehiculele mai vechi de 15 ani

DISTRIBUIȚI

În cele două zile de la debutul Programului Rabla Local, la Timișoara nu s-au ocupat nici un sfert din locurile totale disponibile pentru casarea vehiculelor mai vechi de 15 ani, cu sprijin de la bugetul local. În aplicația lansată de Administrația Fondului de Mediu s-au înscris până acum 750 de persoane care doresc să aplice pentru primirea la schimb cu casarea vehiculelor a sumei de 3000 de lei. În total, sunt disponibile 4700 de ”locuri”, atât permite bugetul stabilit de primărie pentru casarea vehiculelor vechi, poluante.

Timișorenii care renunță la vehiculele vechi, poluante, pot primi la casarea acestora suma de 3000 de lei, fără a fi condiționați de achiziționarea din acei bani a unui alt autovehicul. Din această sumă 600 de lei sunt plătiți din bugetul local, restul de 2400 de lei fiind asigurați de bugetul AFM.

Luni, 31 iulie, s-a dat startul Programului Rabla Local, acesta oferă șansa fiecărui proprietar de autoturism mai vechi de 15 ani să îl valorifice prin casare, ajutând în același timp și Timișoara să devină un oraș mai puțin poluat.

Listele rămân deschise până la 31 august, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor.

”Vă încurajăm să vă înscrieți cât mai repede pentru a avea siguranța că veți beneficia de acest stimulent”, ne îndeamnă primăria.

 

Comentarii

comentarii