Acasă Actualitate Timişorenii reclamă: ambrozia, nederanjată, lângă Poliţia Timiş

Timişorenii reclamă: ambrozia, nederanjată, lângă Poliţia Timiş

675
DISTRIBUIȚI

Cu toate că primăria se lăuda cu tot felul de comitete şi consorţii anti-ambrozie, Timişoara e plină de tufele de buruiană puternic alergică. Primarul Nicolae Robu susţinea în urmă cu vreo lună că pentru stârpirea ambroziei nu se vor folosi substanţe chimice, pentru că nu e gata licitaţia pentru cumpărarea ierbicidelor necesare, dar că se vor tăia permanent ierburile şi bucruienile cu pricina, tocmai pentru că august-septembrie reprezintă apogeul dezvoltării plantei. Dacă în anii trecuţi se dădea vina pe zona periurbană pentru sporii de ambrozie purtaţi de vânt spre Timişoara, anul acesta, comunele din jur au luat măsuri şi stropesc cu ierbicide până la eradicarea buruienii, în Timişoara, tufele de ambrozie cresc la tot colţul.

Cea care ar trebui să verifice terenul este Poliţia Locală, dar nu o face.

Un timişorean a sesizat pe pagina de facebook: “Când e vorba să comită un abuz (adică inclusiv să maltrateze şi să jignească un simplu participant la un concert rock) atunci agenţii Direcţiei Poliţiei Locale din Primăria Municipiului Timişoara sunt neîntrecuţi, dar când e vorba să constate problemele din oraş – inclusiv întreţinerea deficitară asigurată de firmele deţinute de consiliul local – atunci agenţii DPL n-au destui oameni şi aşteaptă mură-n gură sesizări de la cetăţeni.

Ambrozia aia din poză e nederanjată luna asta/anul ăsta, deşi e la vreo sută şi ceva de metri de sediul judeţean al Poliţiei care ar trebui să verifice aplicarea legii de combatere a acestei plante alergene. Ştiu că presa locală urmăreşte acest “fan club” al primarului aşa că pot face nişte poze din unghiuri chiar mai interesante, iar dacă până deseară SDM/DPLT/ altcineva nu scapă de buruiana aia atunci o să îmi fac eu timp să merg să o smulg, aşa cum am fost smuls eu din mulţime de la concertul Phoenix de săptămâna trecută de către un individ (probabil din DPLT) la indicaţia Autoaplaudacului stropit cu un pic de “modernizare în forţă” dintr-o baltă care se formase în piaţa centrală a oraşului după o scurtă ploaie de vară”.

Comentarii

comentarii