Acasă Actualitate Timișorenii se plâng că iarăși îngheață în case. Colterm amână încălzirea locuințelor

Timișorenii se plâng că iarăși îngheață în case. Colterm amână încălzirea locuințelor

DISTRIBUIȚI

repartitoare termice calorifere 00

Sistare periodică a încălzirii locuințelor din Timișoara din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, dar totuși foarte scăzute pe timpul nopții i-a panicat deja pe cetățeni. Datele meteo arată clar că pe timpul nopții temperatura au scăzut sub 10 grade, fiind cuprinsă între 7 și 8 grade, în ultima săptămână.

Cetățenii ne-au sunat la redacție si s-au plâns că îngheață în case și vor căldură în calorifere. Reprezentanții Colterm susțin că vor da drumul la încălzire în următoarele zile. Ei spun că înțeleg situația și vor da drumul la agentul termic. În câteva zile, la începutul săptămânii viitoare – a transmis Colterm, vineri 14 octombrie.

Amintim că alimentarea cu energie termică pentru încălzire a fost oprită, începând de duminică, 09 octombrie 2022, de la ora 10.00, cu precizarea că Colterm va relua furnizarea căldurii în funcție de temperaturile exterioare, la parametrii corelați cu acestea. Colterm se joacă cu nervii timișorenilor, ai părinților copiilor din școli, cu cei ai bolnavilor din spitale.

Conform legii, Colterm ar trebui să dea drumul la încălzire, dacă temperaturile medii sunt 10 grade sau sub 10 grade, trei nopți consecutive. Se încalcă Constituția României, în care se prevede clar obligația instituțiilor publice față de sănătatea cetățenilor țării.

 

Comentarii

comentarii