Acasă Actualitate Timișorenii se plâng (și) de cimitirul de pe Rusu Șirianu. Vor condiții...

Timișorenii se plâng (și) de cimitirul de pe Rusu Șirianu. Vor condiții ca la Sibiu sau la Giroc

DISTRIBUIȚI

Lipsa unui administrator propriu-zis pentru cimitirul de pe strada Rusu Șirianu din Timișoara se simte, iar până primăria nu va finaliza licitația pentru găsirea unor noi administratori, situația se va schimba prea mult. Timișorenii se plâng de situația actuală, dar spun că nici înainte nu avea condiții civilizate. Un cetățean cere să fie urmate exemple din Sibiu sau chiar din comuna Giroc.

”E bătaie de joc pentru cei care se odihnesc acolo. Așa arată azi cimitirul Rusu Șirianu, la câteva luni de la preluarea (temporară, până la finalizarea licitației – n.r.) noului concesionar Denis Alex SRL. Ușile laterale sunt închise, deși programul este până la ora 20. Oamenii ăștia ar trebui duși să vadă cimitirul din Sibiu sau comuna Giroc. Sunt luminate, curățenie impecabilă, contra unei sume de bani (3 lei) se poate intra cu mașina, la capetele de rânduri (anumite noduri) există dulăpioarele cu ustensile pentru cetățeni”, ne-a scris un cititor.

Situația din cimitire nu a apărut recent. Cimitirele din Calea Șagului și pe Rusu Șirianu nu mai au administrator de aproape un an, după ce viceprimarul Cosmin Tabără a decis să rezilieze înțelegerea cu Casa Funerară Octavian, firma implicată în dosarul în care este cercetat fostul director de la Patrimoniu, Florin Răvășilă. A fost găsită o soluție temporară, fiind făcut un contract pentru serviciile minim necesare, dar administrarea acestora va fi scoasă la licitație, într-un singur lot. În cadrul aceleiași proceduri, dar într-un al doilea lot se găsesc alte trei cimitire: cel din Calea Lipovei, Cimitirul Săracilor și Cimitirul Stuparilor. Primarul Dominic Fritz critica și starea acestora.

”Sunt foarte nemulțumit de felul în care arată cimitirele în Timișoara și cred că se putea face mai mult și mai bine. De aceea vrem să schimbăm regulile jocului. Pentru noua licitație am clarificat indicatorii de performanță și am introdus indicatori noi. Printre îmbunătățirile pe care vrem să le aducem se numără și asigurarea unui management de calitate al deșeurilor din cimitir”, spunea, în iulie, Fritz.

Comentarii

comentarii