Acasă Actualitate Timişorenii se pot bucura, în continuare, de picturile lui Corneliu Baba, la...

Timişorenii se pot bucura, în continuare, de picturile lui Corneliu Baba, la Muzeul de Artă

1215
DISTRIBUIȚI

Timişorenii şi turiştii care vor să intre într-o galerie de artă selectă, se vor putea bucura de un tur prin Muzeul de Artă Timişoara, unde vor putea admira, în continuare, tablourile semnate de Corneliu Baba.

Este vorba despre picturile pe care Muzeul de Artă Timişoara este proprietar, 30 la număr, pe care le-a donat muzeului chiar familia artistului Corneliu Baba. Alte 27 de tablouri semnate de Corneliu Baba, care au fost doar împrumutate de Muzeul Naţional de Artă al României celui din Timişoara, vor fi returnate proprietarului, MNAR.

Directorul Muzeului de Artă Timişoara spune că într-o expoziţie permanentă nu te poţi lăuda cu exponate care nu îşi aparţin, iar dacă proprietarul şi le-a cerut înapoi, trebuie să le returneze.

“La Muzeul de Artă Timişoara sunt 57 de tablouri semnate de Corneliu Baba, dar numai 30 sunt ale noastre, donate de familia pictorului, iar 27 ne-au fost împrumutate de Muzeul Naţional de Artă al României. Acum, proprietarul şi le cere şi noi le returnăm. Noi vom rămâne în continuare cu cele 30 de tablouri ale lui Corneliu Baba”, spune directorul MArT, Victor Neumann.

Cele 27 de tablouri vor pleca la Bucureşti într-un transport special, în condiţii de securitate, păzit de jandarmi.

Comentarii

comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentActul Ierusalim
Articolul următorPrea mult, domnule Robu!