Acasă Actualitate Timișorenii sunt oripilați de evenimentele “culturale” de promovare a comunității LGBTO+. Picturi...

Timișorenii sunt oripilați de evenimentele “culturale” de promovare a comunității LGBTO+. Picturi cu și de homosexuali, într-o galerie a Primăriei Timișoara

DISTRIBUIȚI

Timişoara a devenit pentru prima dată în istoria sa, scena unor evenimente “culturale” dedicate homosexualilor. În această săptămână, până în 9 iunie, cine vrea şi cine nu vrea poate ajunge pe la evenimentele organizate sub titlul “PRIDE Week Timişoara” în diverse locaţii. Sunt manifestări ale organizaţiei Identity. Education, la care participă membri ai comunităţii LGBTQ+ locale şi regionale, prieteni, invitaţi interesaţi să afle mai multe amănunte despre această comunitate.

Numai că timişorenii aşezaţi şi cu o anumită educaţie nu au apreciat ceea ce au văzut. Printre aceştia se numără şi timişoreanul Ştefan Iulian Cojocnean, care a postat pe pagina sa de facebook următorul comentariu:

“Ieri (luni, n.r.) am vizitat expoziţia de pictură homosexuală ce a avut loc în Atelierul de urbanism al Primăriei Timişoara. Mi s-a făcut efectiv milă de gheii, transgenderii şi ce-or mai fi, deoarece aveau privirile pierdute, neputând să te privească în ochi. “Expoziţia” s-a închis mai repede decât era prevăzut, din lipsa de vizitatori. Sau, vorba unui avocat din Timişoara despre acest aşa zis “festival” plătit şi de Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană (2021, n.r.) cu bani din taxele şi impozitele noastre la Primăria Timişoara: ‘O mare prostie, nu există cultură în aşa ceva, singura diferenţă este preferinţa sexuală pe care eu o respect şi nu mă deranjează cu nimic. Dar de la preferinţă sexuală care este o chestiune intimă şi personală, şi nu trebuie urlat pe stradă, până la a face un eveniment cultural din asta, e cale lungă. Acum ar trebui făcut şi evenimente heterosexuale cu vizionare de film şi poveşti etc. Cred că oamenii implicaţi în organizare ar trebui să îşi folosească energia în alte scopuri’. P.S. Unde vom ajunge? Pentru asta, priviţi ultima poză care este un workshop ţinut de aceşti homosexuali satanişti, copiilor din grădiniţele occidentale…”, spune Cojocnean.

Locaţiile alese pentru “evenimentele culturale” amintite sunt chiar selecte, pe care timişorenii le respectau şi încă le respectă: Casa Artelor, Cărtureşti Mercy, Teatrul German, Ambasada.

PRIDE TM este o iniţiativă Identity.Education care are ca partener Asociaţia Timişoara 2021 în dezvoltarea proiectelor pentru traseul “Perspective Fluide – Depăşirea vechilor mentalităţi prin puterea culturii”.

Manifestarea Pride Week, contestată de comunitatea baptistă

Comunitatea Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara îşi exprimă dezacordul față de seria de evenimente Pride Week care vor promova mişcarea LGBTQ în oraşul Timişoara, în perioada 3-9 iunie.

„Considerăm că organizarea şi promovarea unor astfel de evenimente, în primul oraş liber de comunism din România, în care eroii  Revoluției au îngenunchiat şi chemat ajutorul lui Dumnezeu, este o sfidare a credintei  creştine şi a valorilor pentru care oamenii au murit. De asemenea, suntem consternați de implicarea unor instituții publice de cultură şi învățământ universitar în găzduirea unor evenimente care încalcă etica şi morala creştină. Vrem să reamintim faptul că în urmă cu doi ani, atunci când creştinii au organizat o conferință pentru susținerea valorilor creştine şi a familiei, ni s-a spus că spațiul universitar este destinat evenimentelor ştiințifice şi educative. Ne întrebăm, pe drept cuvânt, în ce măsură evenimente care sărbătoresc şi promovează imoralitatea au un caracter ştiințific, cultural şi educativ. Menționăm că respectăm libertatea fiecărui individ,  indiferent  de opțiunea lui de a-şi trăi viața, însă organizarea unor evenimente publice care promovează un stil de viață contrar moralei  şi bunului simț, nu îşi găsesc locul într-un oraş în care creştinii au murit pentru libertatea crezului lor. Ne dorim ca în oraşul Timişoara şi în județul Timiş, unde oameni de diferite etnii, religii şi culturi trăiesc în armonie  şi respect reciproc, să existe un climat în care să poată fi cultivat respectul pentru sanctitatea vieții şi demnitatea umană. Vom continua să ne rugăm şi să îi iubim chiar şi pe cei care încalcă morala şi regulile de bun simț, însă vom continua să afirmăm cu fermitate, claritate şi dragoste adevărul despre principiile  noastre”, a transmis, sâmbătă, Ionel Tuţac, preşedintele Comunităţii Bisericilor Creştine Baptiste din Timişoara.

Comentarii

comentarii