Acasă Actualitate Timișorenii vor găsi măcar de Ziua Morților curățenie în cimitire

Timișorenii vor găsi măcar de Ziua Morților curățenie în cimitire

DISTRIBUIȚI

Vineri, 21 octombrie, Primăria Timișoara anunță o acțiune de „curățenie generală” în cele șase cimitire pe care le are în patrimoniu. Vorbim despre cele de pe Calea Lipovei, Stuparilor, Rusu Șirianu, Calea Șagului, Buziașului și Cimitirul Săracilor.

„În această perioadă, se face curățenie generală în toate cimitirele municipalității, se mătură, se curăță aleile, se evacuează gunoiul din deponee. În fiecare an, în perioada de dinainte de 1 noiembrie, timișorenii se pregătesc de comemorarea celor dragi și se îngrijesc de morminte. În acest context, facem apel la cetățeni să curețe din timp locurile de veci, să depună gunoiul la deponeele existente și să nu afecteze locurile din vecinătate”, transmit reprezentanții primăriei.

Vă amintim că, în ultimele luni, au exista mai multe probleme legate de administrarea acestor cimitire. Unele contracte au fost încheiate prematur, în alte cazuri administratorii nu își făceau treaba, iar la finalul lui septembrie a fost lansată și licitația pentru desemnarea de noi administratori în cinci cimitire. Totuși, între timp, timișorenii au trebuit să se obișnuiască cu mizeria și celelalte nereguli de aici.

Pe 2 noiembrie este termenul limită de depunere a ofertelor. Recent viceprimarii nu au ezitat să se atace între ei pe această temă. Ar exista și diferențe de viziune între liberalul Tabără și useriștii Fritz și Lațcău. Pe termen lung, primul vrea administratori privați, în timp ce ceilalți doresc înființarea unui compartiment specializat direct în primărie. Inițial, primarul propune contract de concesiune doar pentru un an, până la reorganizarea definitivă. Până la urmă, s-a ajuns la un compromis și acum se caută administratori pentru doi ani.

Comentarii

comentarii