Acasă Administraţie Timișorenii vor vota 41 de proiecte selectate pentru competiția Bugetării Participative de...

Timișorenii vor vota 41 de proiecte selectate pentru competiția Bugetării Participative de la Primăria Timișoara

DISTRIBUIȚI

Doar 41 din cele 117 proiecte depuse pe Bugetare Participativă la Primăria Timișoara au trecut de analiza tehniă, juridică și financiară realizată de comisia de specialitate. Un număr de 67 de proiecte nu au îndeplinit criteriile de eligibilitate, fiind respinse.

Principalele motive care au stat la baza respingerii proiectelor sunt incompatibilitatea cu planuri ori lucrări existente pe agenda Primăriei, suprapunerea peste lucrări în derulare, depășirea bugetului solicitat pentru propunere sau neîncadrarea în obiectul prezentei inițiative. În total, timișorenii au depus 117 propuneri în cadrul acestei sesiuni a campaniei de bugetare participativă.

Pe lista realizată apar solicitări de parcări pentru biciclete, reparații trotuare, treceri de pietoni supraînălțate, parcuri și spații de recreere. Multe proiecte cu aceiași tematică se găsesl la mai multe dintre domeniile stabilite de primărie, ne referim la zone verzi, parcuri, terenuri de sport. Remarcăm un asemenea proiect cu o denumire ciudată : ”Delimităm verde omul de mașină la principalele porți de intrare a orașului”.

Motivul respingerii pentru proiecte este publicat pe pagina fiecărui proiect în parte, care poate fi accesată prin acest link: https://decidem.primariatm.ro/bp/2023/propuneri.

Dintre proiectele eligibile, 10 sunt dedicate zonelor Kuncz (2), Polonă (2), Ronaț (2) și Fratelia (4), alocarea bugetară dedicată special cartierelor defavorizate fiind o noutate a programului de bugetare participativă aflat anul acesta la cea de-a doua ediție.

Bugetul total estimativ al proiectelor eligibile este de peste 13.000.000 lei.

Până la finalul lunii (31 mai) pot fi depuse eventualele contestații, urmând ca din 1 iunie proiectele eligibile să intre în procesul de vot.

Contestațiile pot fi transmise prin email, la adresa cartiere@primariatm.ro sau pot fi depuse fizic, la Camera 12, în atenția Serviciului Guvernanță Participativă și Management Cartiere.

Etapa de vot se va deschide în data de 1 iunie și se va desfășura până în 2 iulie. Se va putea vota online, iar cei care nu au acces la internet sau nu pot vota digital, vor primi suport în acest sens, în cadrul unor întâlniri în cartiere.

Proiectele câștigătoare, care vor fi desemnate în urma votului timișorenilor, vor fi implementate de Primăria Municipiului Timișoara, în limita bugetului total alocat campaniei de bugetare participativă, în valoare totală de 4,2 milioane lei.

Comentarii

comentarii