Acasă Actualitate Timișul are de vineri un nou prefect

Timișul are de vineri un nou prefect

DISTRIBUIȚI

Vineri, în cadrul unei ceremonii online, Mihai Ritivoiu a depus jurământul pe postul de prefect de Timiș. El a fost nominalizat de PSD pentru post, în urmă cu o lună. Locul de prefect de Timiș era liber de jumătate de an, după ce Zoltan Nemeth a fost eliberat din funcție.

El s-a declarat onorat de poziția pe care o va ocupa și că va reprezenta cu succes mandatul dat de cei de la PSD.

“Numirea de azi mă onorează, dar și responsabilizează. De un an de zile poziția de prefect e din nou una politică, cu tot ce decurge dun aceasta. Din acest punct de vedere e cu atat mai serios. Alaturi i de Sorin Ionescu (n.r. Subprefectul de Timiș desemnat de cei de la PSD) înțelegem că PSD ne-a trimis aici sa transm alegătorilor din Timiș că am înțeles mesajul din 2020, ca să guvernăm onest, cu transparență. Suntem deschiși și vom colabora cu toate formatiunile politice”, a spus Ritivoiu.

El e conștient că pe acest post îl așteaptă o funcție cu greutate, într-o perioadă dificilă.

“Pe lângă criza facturilor, avem și pandemia aceasta, de doi ani, dar și criza din Ucraina. De asemenea, în Timiș avem si problemai migranților. Mai avem si disoluția a ceea ce înseamnă instituțiile de stat, eu vreau sa redau încrederea că legile vor fi respectate”, a mai spus Ritivoiu.

El a cerut, chiar la ceremonia de depunere a jurământului, o întâlnire de urgență la care să participe primarul Timișoarei, Dominic Fritz, respectiv președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, pentru a ajuta la rezolvarea situației dificile a Colterm.

“Aici nu e vorba de partide politice”, a subliniat Ritivoiu.

Comentarii

comentarii