Acasă Politica Timișul are prefect și subprefect. Zoltan Nemeth și Andrei Molnar, numiți prin...

Timișul are prefect și subprefect. Zoltan Nemeth și Andrei Molnar, numiți prin videoconferință

798
DISTRIBUIȚI

Pe 4 martie, Zoltan Nemeth, USR PLUS, a devenit noul prefect de Timiș, în timp Andrei Molnar, UDMR, a ajuns subprefect. Cei doi și-au depus, prin videoconferință, jurămintele, într-o ședință în care reprezentanții guvernului au numit 36 de noi prefecți și 75 de noi subprefecți. Hotărârile de numire au fost luate miercuri, cu început de mandat chiar de joi.

„Jur să respect Constituția și legile țării și să fac cu bună credință tot ceea ce stă în puterile și priceperea mea pentru binele locuitorilor județului Timiș. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, au spus, pe rând, cei doi. Ședința programată pentru ora 13.30 a avut o mică întârziere, iar în momentul în care s-a ajuns la județul Timiș, era deja ora 15.30.

Reamintim, înțelegerea dintre cele trei partide guvernare pentru județul Timiș, potrivit lui Alin Nica, președinte CJT și președinte interimar PNL Timiș, este ca USR PLUS să dea prefectul, iar UDMR și PNL câte un subprefect. Deși inițial Mircea Băcălă, până acum subprefect, era anunțat drept propunerea liberalilor, aceștia l-au propus până la urmă pe Ovidiu Drăgănescu. Cel mai probabil, cât de curând va fi oficializată și această numire.

Lui Băcală, pe de altă parte, tot în urma unei hotărâri de guvern din 3 martie, i s-a aprobat „mobilitatea din funcţia publică de subprefect al judeţului Timiș în funcţia publică de inspector guvernamental”. Recent, se vehicula că acesta urma să devină secretar general al prefecturii, post nou-înființat. Din câte spunea noul prefect Zoltan Nemeth în urmă cu câteva zile, totuși, încă nu au fost purtate discuții concrete între filialele județene ale celor trei partide de guvernare pentru această poziție, pentru care este posibilă inclusiv organizarea unui concurs național.

La ora 16.00, Nemeth și Molnar urmează să susțină și o conferință de presă cu ocazia noilor funcții pe care le-au ocupat.

Comentarii

comentarii