Acasă Cultura Timișul în sărbătoare – superspectacol, la Timișoara, de Ziua Județului Timiș

Timișul în sărbătoare – superspectacol, la Timișoara, de Ziua Județului Timiș

502
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș și Ansamblul Profesionist Banatul vă invită, vineri, 26 iulie, de la ora 18:30 la superspectacolul  ”Timișul în sărbătoare”, în sala Capitol a Filarmonicii Banatul din Timișoara pentru a celebra ziua județului.

Județul Timiș reprezintă un spațiu în care multiculturalitatea este un element importat din construcția identității culturale, iar data de 28 iulie – ziua în care a fost instaurată administrația românească în județ (28 iulie 1919) – a fost declarată ziua județului Timiș.

”Celebrăm județul Timiș printr-un spectacol folcloric în care spritul strămoșilor se păstrează ”viu” în ritmul cântecelor de altădată și în mișcările dansatorilor.
Ansamblul Profesionist Banatul celebrează multiculturalitatea spațiului bănățean și bucuria de a fi împreună printr-un moment muzical – coregrafic care aduce un omagiu acestui spațiu”, este mesajul CCAJ Timiș.

Voci emblematice ale folclorului românesc: Laura Lavric, Mariana Ionescu – Căpitănescu, Maria Golban – Șomlea, Nicu Novac, Denisa Sârboaica, Felicia Stoian, Maria Coman și Doriana Talpeș vor aduce momente de neuitat pe scena sălii Capitol.

Veți putea admira momente muzical – coregrafice realizate de invitații speciali: Ansamblul ”Moștenitorii” din Republica Moldova, Ansamblul ”Ghiocelul” din Giroc și Ansamblul ”Cununa Timișului” din Ghiroda.

Dirijor: Sebastian Roșca. Coregrafia: Brândușa și Nicolae Stănescu
Prezintă: Felicia Stoian. Manager: prof. Liliana Laichici. Director general adjunct: prof. Adrian Scorobete. Finanțator: Consiliul Județean Timiș.

Comentarii

comentarii