Acasă Economic Timișul pe locul șase la salariul mediu și pe doi la exporturi

Timișul pe locul șase la salariul mediu și pe doi la exporturi

750
DISTRIBUIȚI

Direcția Regională de Statistică Timiș și-a prezentat în ultima zi a lunii iulie activitatea desfășurată în prima jumătate a anului 2019. Laura Jianu, directorul adjunct al instituției, a comunicat realizările celor 44 de angajați din subordinea sa. Aceștia au desfășurat 97 de cercetări în primul semestru al anului, cu rezultate distribuite în patru publicații, dintre care trei sunt editate lunar.

Cele mai importante au fost cele din perioada electorală. Munca angajaților instituției a fost apreciată și de prefectul județului Timiș, Eva Georgeta Andreaș. O altă misiune a acestora va fi și realizarea recensământului populației și locuințelor din 2021, pentru care, încă de acum, s-au organizat conferințe și s-au stabilit pașii de urmat în realizarea lui. Laura Jianu a mai spus că se dorește realizarea electronică a acetuia, pe tabletă.

De datoria Direcției de Statistică este și monitorizarea, stării socio-economică din județ și regiune. Datele arată că Timișul și vestul țării ocupă locuri fruntașe la mai multe capitole. Pe lângă faptul că județul Timiș este cel mai întins din țară și al șaselea ca populație, acesta avea cea mai mare suprafață agricolă în 2014, iar salariul mediu al angajaților din județ este al șaselea din țară, fiind de 3088 de lei. În acest clasament, pe primul loc este Bucureștiul 3994 de lei, urmând Cluj, Ilfov, Argeș și Iași cu sume între 3508 și 3092 de lei. Ca valoare a exporturilor, Timișul, cu aproximativ 666,5 milioane în martie 2019 – 10,9% din totalul național , este pe locul al doilea, după București. În aceeași lună, importurile la nivelul județului au fost de 563,2 milioane de lei.

Comentarii

comentarii