Acasă Actualitate Timișul și celelalte trei județe din regiune iau jumătate din finanțarea națională...

Timișul și celelalte trei județe din regiune iau jumătate din finanțarea națională din PNRR pentru realizarea de piste de biciclete

DISTRIBUIȚI

Eforturile depuse în zona de vest pentru implementarea de proiecte în domeniul infrastructurii de biciclete se vede, iar cele patru județe din Regiunea Vest au câștigat jumătate din totalul proiectelor finanțate din PNRR pe acest segment.

Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara au câștigat o finanțare de 142.642.500 de euro pentru realizarea a 1729 km de piste pentru biciclete. Consiliul Județean Timiș este liderul parteneriatului.

”În cadrul apelului de proiecte din “Investitia I.4/PR/C11/PI1 – Trasee mixte” urmează să se finanțeze 3000 de km de piste în întreaga țară – datorită unei echipe extraordinare mai mult de jumătate din trasee urmează să fie realizate în Vestul României! Terminăm anul cu vestea asta foarte bună și abia aștept 2023 să implementăm tot ce ne-am propus. În decembrie 2021, anul trecut, îi aduceam în Timișoara pe toți cei interesați de rutele EuroVelo și discutam despre importanța unor finanțări care să ne pună în sfârșit pe harta rutelor velo din Europa. De atunci Timișul a devenit prima administrație din România membra în ECF și iată că acum ce ne-am propus”, a anunțat Cristian Moș, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

 

Comentarii

comentarii