Acasă Actualitate Timișul va avea în curând un Centru de Învățare Permanentă. Lucrările progresează

Timișul va avea în curând un Centru de Învățare Permanentă. Lucrările progresează

DISTRIBUIȚI

Chiar dacă au fost înregistrate o serie de probleme și întârzieri, lucrările la Centrul de învățare permanentă și ocupare a forței de muncă, dezvoltat de Consiliul Județean Timiș, cu bani nerambursabili europeni avansează.

Administratorul public al județului, Marian Constantin Vasile, a efectuat o nouă vizită pe teren pentru a verifica stadiul lucrărilor la Centrul comunitar de învățare permanentă Timiș. Acesta este localizat în incinta Parcului Industrial și Tehnologic din Calea Torontalului, obiectiv aflat în proprietatea și administrarea CJ Timiș.

Clădirea va crea condiții de ultimă generație pentru formarea profesională și va contribui la dezvoltarea unei piețe comune a muncii transfrontaliere. De asemenea, va acoperi nevoi sociale pe partea vocațională și de consiliere în carieră, precum prezentarea la interviu, testarea intereselor și aptitudinilor personale cu referire la carieră, facilitarea participării la târgurile pentru carieră/locuri de muncă, accesare fonduri europene, facilitarea unor întâlniri cu antreprenori locali și persoane care lucrează în companii (resurse umane).

Proiectul, „Inițiativă comună privind ocuparea forței de muncă” – JEDI, este finanțat prin intermediul programului INTERREG V-A România-Ungaria 2014-2020 și are o valoare totală de 1.994.268 euro.

Comentarii

comentarii