Acasă Eveniment Timişul – în primii trei la contribuţia la bugetul central, locul 31...

Timişul – în primii trei la contribuţia la bugetul central, locul 31 la beneficii

375
DISTRIBUIȚI

Bugetul judeţului, în formula actuală, ajunge doar pentru 71% din cheltuieli, spune preşedintele PSD Timiş, consilierul judeţean Titu Bojin
Preşedintele PSD Timiş, consilierul judeţean Titu Bojin, a exprimat nemulţumirile social-democraţiilor legate de bugetul judeţului Timiş, pe care susţine că nu îl vor vota în forma actuală. Asta pentru că, explică Bojin, sumele alocate nu acoperă unele cheltuieli inerente. „Nu se pune problema ca PSD să nu fie de acord cu bugetul. PSD nu este de acord cu sumele care au fost alocate, pentru că aceste sume nu pot satisface, la ora actuală, nevoile.  Începând de la consiliul judeţean, unde nu sunt alocate sumele necesare pentru tot anul, pentru plata salariilor şi a drepturilor, care ar trebui să fie până la 30 decembrie. Ele se regăsesc doar într-un procent de 71% sau, într-o variantă mai optimistă, de 77%. Deci, practic, trei luni de zile, un trimestru, oricum le-am calcula, optimist sau mai puţin optimist, nu se regăsesc în bugetul consiliului judeţean. Până la urmă, au acceptat-o şi cei care sunt la conducere, inclusiv partidul de guvernământ şi au făcut demersurile în această săptămână, la nivelul Ministerului Finanţelor. Răspunsul a fost, deocamdată: Pas. Adică mai vorbim la rectificarea de buget din lunile următoare pentru a putea clarifica nivelul normal al alocaţiilor financiare pentru plata salariilor şi a celorlalte drepturi ale angajaţilor din cadrul CJ Timiş, dar şi din unele primării din judeţ, care la ora actuală se vede clar din sumele alocate de minister că nu pot să-şi ducă până la sfârşitul anului, sub nicio formă activitatea şi vor trebui să găsească altă formulă. Ori reducerea salariilor, ori reducerea personalului, ori închiderea activităţii pe trei luni de zile”, spune Titu Bojin, preşedintele PSD Timiş.
„S-a pierdut puţin filmul de către conducerea judeţului, în mod deosebit de către cei care sunt din partidul de guvernământ”
Bojin mai spune că, deşi Timişul este între primii trei contribuabili la bugetul central, judeţul nostru este doar pe locul 31 la capitolul alocării de fonduri de la centru. „S-a pierdut puţin filmul de către conducerea judeţului, în mod deosebit de către cei care sunt din partidul de guvernământ, care trebuia să facă lobby-ul necesar pentru a putea să aducă în Timiş cel puţin banii la nivelul necesarului. (…) Până la urmă, se vede aprecierea de care se bucură judeţul Timiş, ţinând cont de banii pe care îi dăm la Bucureşti şi întoarcerea acestor bani către necesităţile judeţului. După cum vedeţi, din locul 2-3 la plată, suntem pe locul 31, la nivel naţional, la a primi beneficiile”, opinează Bojin.
Primăriile care au primit bani de la guvern nu mai primesc de la judeţ
Un alt aspect punctat de liderul pesediştilor timişeni este că la conturarea bugetului se va ţine cont de sumele primite de unele primării PDL, în toamnă, de la guvern. Ecuaţia e simplă: cei care au primit bani atunci vor primi mai puţini acum, pentru a echilibra situaţia. „Noi nu mergem pe ideea scandalului, ci pe cea a păcii şi a găsirii unui mod corect de împărţire. Pentru ca, atunci când se termină madatul, să ne putem uita în ochii celor care ne-au ales, ştiind că am făcut ceea ce era mai bine pentru ei”, încheie Bojin. 

 

Comentarii

comentarii