Acasă Actualitate Timotion 2019. Cursa împotriva cancerului pornește, duminică, din Piața Libertății din Timișoara

Timotion 2019. Cursa împotriva cancerului pornește, duminică, din Piața Libertății din Timișoara

260
DISTRIBUIȚI

Duminică 14 aprilie, din Piața Libertății din Timișoara, va începe Cursa împotriva cancerului la Timotion 2019. Prin proiectul depus la Timotion V, 200 de copiii bolnavi de cancer internați în cadrul secției de oncohematologie din Timișoara vor beneficia zilnic de suport psihologic.

Aceasta se va întâmpla de la prima zi de internare atunci când primesc diagnosticul de cancer, până la finalizarea tratamentului atunci când devin supraviețuitori.

Alături de specialiștii și voluntarii Little People, Leul Curajos, mascota programului din spital le va oferi pacienților exemplul propriu de reușită, în care să creadă și asemeni căruia își vor dori să devină.

Datorită acestui proiect, Leul Curajos nu va mai fi doar un personaj din poveștile terapeutice, el va prinde viață și îi va cunoaște pe copiii internați în 9 secții de oncopediatrie din țară prin intermediul unor vizite speciale.

“Acest proiect este o invitație către fiecare dintre noi de a deveni lei curajoși și exemple pentru leii curajoși din spital. Nu putem cu toții merge la camera de joacă pentru a realiza activități împreună cu copiii bolnavi de cancer, dar putem să ne implicăm, putem să facem ca fiecare kilometru parcurs din alergare să contribuie la orele din programul de suport psihosocial în care pacienții învață să spună Nu mi-e frică! în fața bolii”, este mesajul Little People.

Aleargă alături de noi în Cursa împotriva cancerului. Fiecare kilometru parcurs de tine înseamnă pentru copiii din spital speranță, încredere, curaj, înseamnă că nu sunt singuri în lupta cu cancerul, înseamnă că îți pasă și ești alături de ei. Mulțumim Fundația Comunitară Timișoara și Alergotura pentru organizarea acestui eveniment în comunitate și pentru comunitate –îndeamnă Little People.

Comentarii

comentarii